Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Dress to Protest ‘Europe Collection’ presentatie tijdens Maastricht Europa Days
dinsdag 10 december 12:30

In het Pop-up Atelier Europa van Studio Europa Maastricht en FASHIONCLASH werkten 10 Europese modeontwerpers intensief samen gedurende één week aan Europa Collectie. Dit deden ze vanuit een glazen huis bij Mosae Forum van 2 tot en met 8 december.

Bezoekers konden ontdekken hoe mode vorm kan geven aan visies en verhalen over Europa en hoe jonge ontwerpers uit landen zoals Engeland, Finland, Oekraïne, België, Bosnië en Herzegovina, Nederland en Servië hier een artistieke vertaling over maken. Ontwerpers werden gekoppeld aan performers, de studenten van de Toneelacademie Maastricht en iArts Maastricht, met als doel om hun concept te verbeelden d.m.v. een korte performance. Resultaat is een collectie van tien verschillende benaderingen en visies over Europa vertaald in mode creaties.

Op zondag 8 december werden de creaties onthuld tijdens de Maastricht Europe Days closing show in het Eiffelgebouw in Maastricht. De presentatie bestond uit tien kleine performances en een groepsperformance uitgevoerd door de studenten van de Toneelacademie Maastricht en iArts Maastricht.

Ontwerpers:

Beatrice Sangster (GB)

Benedetta Marcucci (Italië)

Julia Montin (Finland)

Kateryna Boiko (Ukraine)

Maria Ossaba (België)

Marko Feher (Bosnië en Herzegovina)

Michelle Cornelissen (Nederland)

Nevena Ivanović (Servië)

Julina Bezold (Zwitserland)

Yana Monk (Rusland)

Dress to Protest

Pop-up Atelier Europa is een deel van een reeks van activiteiten die in 2019 zijn georganiseerd binnen de context van ‘Dress to Protest’. Met dit project roepen FASHIONCLASH en Studio Europa jongeren op om deel te nemen aan ontwerpworkshops om ideeën over Europa uit te wisselen. Met de verbeeldingskracht van mode geven ze vorm aan hun visies en persoonlijke verhalen over Europa.

Meer dan 180 leerlingen van verschillende middelbare scholen en nationaliteiten hebben in mei en september tijdens de verschillende Dress to Protest workshops gesproken over de betekenis van Europese vrede en samenwerking voor hun persoonlijke vrijheid. De studenten van Toneelacademie Maastricht hebben vervolgens een performance ontwikkeld geïnspireerd op de creaties van de jongeren. Deze performance werd gepresenteerd als de opening performance van de 11e editie van FASHIONCLASH Festival op 1 november.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 03:29 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.6 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen