Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Gemeente Maastricht vereenvoudigt vergunningen
woensdag 11 december 10:30

Buiten het centrum is er vanaf 2020 geen vergunning meer nodig voor steigers, containers, foodtrucks en tijdelijke bewegwijzering.

Vanaf 1 januari 2020 is buiten het centrum geen vergunning meer nodig voor het plaatsen van steigers en containers. Ook het gebruik van foodtrucks tijdens privéfeesten en het tijdelijk ophangen van bewegwijzering bij wandel- en toertochten buiten het centrum wordt vergunning vrij. Wel moeten de gebruikers voldoen aan een aantal algemene regels. Zo mogen de objecten bijvoorbeeld niet de doorgang van het verkeer belemmeren. Het plaatsen van steigers en containers moet daarnaast nog worden gemeld aan de gemeente. Met het afschaffen van deze – jaarlijks meer dan honderd – vergunningen wil het college van burgemeester en wethouders de regels voor bewoners en bedrijven vereenvoudigen.

Komst omgevingswet

De komst van de omgevingswet grijpt de gemeente aan om de vergunningverlening te verbeteren. De gemeente wil dat doen door te innoveren, te dereguleren en meer integraal te werken. Het afschaffen van deze drie vergunningen (bewegwijzering, foodtrucks, steigers en containers) sluit daar goed bij aan.

“De komende jaren willen we over de gehele linie kijken waar het makkelijker en sneller kan,” aldus wethouder Vergunnen Vivianne Heijnen. “Deze eerste stap is er een in de goede richting. Dit leidt direct tot minder kosten en minder rompslomp voor de gebruikers.”

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
dinsdag 21 januari 08:50 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht -4.9 °C ZZO 2 Min: 1 Max: 6
Evenementen