Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Uitreiking André Willems Award op geboortedag voormalig wethouder
dinsdag 17 december 08:30

De voorbereidingen voor de uitreiking van de eerste André Willems Award nieuwe stijl zijn in volle gang. Voorzitter van de jurywerkgroep die de toekenning in goede banen moet gaan leiden is Jan Erckens, oud-raadslid namens SPM. In de jurywerkgroep hebben verder zitting Paul Simons (voormalig burgerraadslid namens SPM), Imgriet Habets (raadslid namens SPM), Ria Makatita-Hendrix (secretaris SPM-bestuur) en wethouder Jim Janssen.

Nieuw leven

De samenstelling van de jury is zaterdag bekendgemaakt tijdens de zogeheten ‘ledenraadpleging’ (ledenvergadering) van de Senioren Partij Maastricht. Deze partij besloot vorig jaar de André Willems Award nieuw leven in te blazen nadat de organisatie van Iron Man Maastricht had aangekondigd de door haar in het leven geroepen prijs al na één keer om praktische en principiële redenen niet meer uit te reiken.

20 april

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de eerste prijsuitreiking door de Senioren Partij Maastricht zou plaatsvinden tijdens de nieuwjaarsreceptie in januari 2020, maar die datum is in principe verschoven naar 20 april, de geboortedag van André Willems.

Uitzonderlijk

De André Willems Award zal worden toegekend aan een persoon, een groep, een instelling of een organisatie die een bijzondere of uitzonderlijke maatschappelijke prestatie levert met betrekking tot welzijn, welvaart en het sociale aspect voor de inwoners van Maastricht, zo is bepaald.

Stadsbreed

De komende weken gaat de jurywerkgroep aan de slag met het uitwerken van duidelijke criteria, zodat de toekenning van de award ook goed kan worden beargumenteerd. De Award zal jaarlijks worden toegekend en zal uiteraard ook stadsbreed aandacht gaan krijgen, zo is de verwachting.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
zaterdag 24 oktober 10:56 Zwaar bewolkt Maastricht 13.0 °C ZZW 4 Min: 10 Max: 15
Evenementen