Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Bonnefantenmuseum wordt Bonnefanten
woensdag 08 januari 10:30

De huisstijl en branding van het Bonnefantenmuseum heeft een complete metamorfose ondergaan en vanaf nu gaan we verder onder de naam Bonnefanten! Wij blijven hét kunstmuseum van Limburg en de euregio, met de vaste collectie-opstellingen oude, moderne en hedendaagse kunst en met onze unieke wisseltentoonstellingen van niet-mainstream (internationale) kunst en kunstenaars. Daar waar wij om bekend staan en waar wij met trots op verder bouwen, in het door Aldo Rossi ontworpen herkenbare museumgebouw aan de Maas.

Dit jaar bestaat het Rossigebouw 25 jaar. De indrukwekkende architectuur van Rossi is door Barnbrook - een van de bekendste en meest gewaardeerde onafhankelijke creatieve studio's van Groot-Brittannië - vertaald naar een expressief, schurend, verrassend en in-your-face nieuw overall design. Passend bij waar het Bonnefanten voor staat: eigenwijs, kleurrijk, inspirerend, en allesbehalve mainstream. En bij een nieuwe huisstijl hoort ook een nieuwe website, met dezelfde look & feel, waarop nu dan ook de volledige Bonnefantencollectie online is te bekijken.

Barnbrook werkt wereldwijd en aan projecten van verschillende omvang en niveaus. Van het bepalen en monitoren van de merkidentiteit en graphics van Art Basel tot de veelbesproken albumcovers van David Bowie, van de tentoonstellingsbranding van Stanley Kubrick tot de innovatieve kunstenaarsmonografie van Damien Hirst. En nu werken zij ook voor het Bonnefanten. In nauwe samenwerking is de nieuwe branding, merkidentiteit en huisstijl van het Bonnefanten ontwikkeld en gerealiseerd.

De komende tijd wordt de nieuwe huisstijl gefaseerd naar buiten gebracht, en dat zul je zien in uitnodigingen, digitale nieuwsbrieven, tentoonstellingsmiddelen en alle andere uitingen die bij het museum horen.

Naast een nieuwe Bonnefanten branding laat het museum dit jubileumjaar ook op andere fronten niet ongemerkt voorbijgaan. Gedurende het hele jaar zijn er maandelijks speciale en feestelijke activiteiten en evenementen, voor jong en oud, voor eenieder die het museum een warm hart toedraagt. Houd onze nieuwe website (  https://www.bonnefanten.nl/nl ) en social media kanalen in de gaten voor de actuele programmering en aanvullende informatie.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
dinsdag 21 januari 08:55 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht -4.9 °C ZZO 2 Min: 1 Max: 6
Evenementen