Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastricht krijgt incubator voor startende ondernemers
donderdag 09 januari 08:30

Startende ondernemers kunnen vanaf deze week terecht in een nieuwe incubator aan de Sint Maartenslaan 26. De gemeente Maastricht stelt het pand, waar lange tijd Industriebank Liof gevestigd was, tegen lage ingroeihuren beschikbaar.

Ook biedt de gemeente samen met Alain Rutten van MoZT (startende) ondernemers een begeleidingsprogramma aan, dat onder meer bestaat uit coaching door ervaren ondernemers. De gemeente hoopt zo nieuwe ondernemers een vliegende start te kunnen geven, waarmee de Maastrichtse economie verder kan worden versterkt. Vanochtend overhandigde wethouder voor economie Vivianne Heijnen symbolisch de sleutel van het pand aan een twintigtal jonge ondernemers en de directeur van MoZT, Alain Rutten, die het begeleidingsprogramma gaat uitvoeren.

“Starters houden onze economie vitaal. Ze zorgen vaak voor innovatie en vernieuwing. Tegelijkertijd zien we ook nog veel uitval onder starters. Met deze incubator willen we het ondernemerschap in de dop beter tot wasdom laten komen. Dat doen we met ingroeihuren en coaching, maar bovenal met een plek waar starters samen kunnen ondernemen en van elkaars netwerk en kennis gebruik kunnen maken,” aldus Vivianne Heijnen.

Maastricht Center of Excellence

Onder de naam Maastricht Center of Excellence wordt de broedplaats voor ondernemers verder uitgebouwd. Alain Rutten: “We gaan van start met negen bedrijven. Nu Maastricht ziet dat we echt starten zullen er op korte termijn meer bedrijven aansluiten is mijn verwachting. Die bedrijven krijgen een goede begeleiding van onze adviseurs. Coaches die zélf een bedrijf hebben en dus kunnen adviseren vanuit de praktijk. Dat verhoogt het groeitempo en bevordert de levensduur van deze bedrijven. Mijn verwachtingen zijn hoog.”

Met negen bedrijven uit diverse branches (zoals film, kunst, studentenverhuur, oogtraining en kunstmatige intelligentie) is het Center al voor meer dan de helft gevuld. Maar er is dus nog plek. Meer informatie of een gesprek? Alain Rutten, alain@mcoe.nl tel. 0432340155. Of Pieter Paul van de Wouw, PieterPaul.van.de.Wouw@Maastricht.nl, van de gemeente Maastricht, tel. 043-3504746.

Voor meer informatie zie www.mcoe.nl

Uitvoeringsprogramma Broedplaatsen- en incubators

De start van de incubator maakt onderdeel uit van een breder programma om startend ondernemerschap te versterken. In 2020 worden ook verdere stappen gezet met de startende ondernemers in Entre Deux, met het Werkgebouw op de Tapijnkazerne en met het gebouw aan de Franciscus Romanusweg.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Ondernemers Maastricht

starters

Het weer in Limburg
maandag 06 juli 21:48 Zwaar bewolkt Maastricht 15.4 °C WNW 2 Min: 13 Max: 18
Evenementen