Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Sportgala Maastricht
donderdag 09 januari 10:30

De Gemeente Maastricht organiseert in samenwerking met Maastricht Sport op maandag 20 januari 2020 het Sportgala Maastricht.

Hét moment om nog even terug te blikken op bijzondere sportieve momenten in 2019 en de bijbehorende Maastrichtse sportkampioenen in het zonnetje te zetten. Net als ieder jaar zullen ook deze keer prijzen worden uitgereikt voor talent, ploeg, beste sportman en -vrouw van het jaar. Door een onafhankelijk en deskundige jury zijn de genomineerden in de verschillende categorieën inmiddels geselecteerd.

Genomineerden per categorie

De jury wordt gevormd door voorzitter Ben Callemeijn (atletiektrainer), Roel Wiche (sportjournalist Media Groep Limburg), Kim Langenslag (sportjournalist L1), Erik Meijer (voormalig topvoetballer) en Claudia Elissen (voormalige topatlete). Zij hebben onlangs een inventarisatie gedaan op basis van een reeks criteria. Dit heeft geleid tot een aantal genomineerden per categorie.

Talent 2019

Voor het sporttalent van het jaar 2019 zijn genomineerd Jaybre Wau (Atletiek), Jules Blom (Judo) en Xavier Mbuyamba (Voetbal).

Sportvrouw 2019

De strijd om de titel sportvrouw van het jaar gaat tussen Bo Ummels (Atletiek, 1e plaats NK Halve marathon, 2e plaats NK 10km, 2e plaats NK 5km, 1e plaats NK Marathon), Britt Ummels (Atletiek, twee keer 1e plaats op NK Atletiek), Eveline Saalberg (Atletiek, 1e plaats NK 400 m. horden) en Sarissa de Vries (Triathlon, 1e plaats NK Olympische afstand).

Sportman 2019

De strijd om de titel sportman van het jaar gaat tussen Roel Wijmenga (Atletiek, 3e plaats NK Marathon Amsterdam), Robin Frijns (Autosport, op weg naar 4e Formule E-seizoen) en Hilmar Verbeek (Roeien, 2e plaats op EK lichte mannen dubbelvier).

Sportploeg 2019

Voor de titel sportploeg van het jaar zijn dit jaar de Maastrichtse Rugby Club (Rugby), het eredivisie team van Ferro Mosae (Atletiek) en Luca en Luna Gielissen (Judo) in de race. 

De prijzen worden op 20 januari tijdens een feestelijke avond in het AINSI Theater Maastricht uitgereikt.

Op de foto: Luca en Luna Gielissen

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Sportgala Maastricht

Luna Gielissen

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 02:29 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 8.1 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen