Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
DARK WATERS van Todd Haynes vanaf 23 januari in Maastricht
maandag 13 januari 10:30

DARK WATERS vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Oscargenomineerde Mark Ruffalo) die het in zijn eentje opneemt tegen Dupont; een van de grootste chemiebedrijven ter wereld.

Vanaf 23 januari draait DARK WATERS in het filmtheater. Voor exacte data en tijden, zie de website van Lumière.

Bilott is net partner geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor grote chemiebedrijven heeft hij zijn sporen verdiend en zijn toekomst en die van zijn gezin veilig gesteld. Maar wanneer hij benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. Kan hij het duistere verband tussen een groot aantal onverklaarde sterfgevallen en een van de grootste chemiebedrijven ter wereld verklaren?

In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott een klacht in tegen het vervuilende DuPont. Het is het begin van een gevecht tegen het chemieconcern, waarbij hij niet alleen zijn carrière op het spel zet, maar ook zijn relatie met Sarah (Oscarwinnares Anne Hathaway) en zijn gezondheid zwaar op de proef stelt.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

DARK WATERS

Het weer in Limburg
maandag 06 juli 23:25 Mix van opklaringen en middelbare of lage bewolking Maastricht 13.0 °C WNW 2 Min: 13 Max: 18
Evenementen