Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Gratis concerten Prinses Christina Concours tijdens voorrondes Limburg
woensdag 15 januari 10:30

Even een concertje pakken tussen de weekendboodschappen door? Dat kan op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari in Maastricht. De hele dag door tonen de bevlogen jonge deelnemers van het Prinses Christina Concours hun muzikale kwaliteiten tijdens korte concertjes in Kumulus Centrum voor Kunsteducatie.

Deelnemers zijn tussen de 10 en 21 jaar en afkomstig uit heel Limburg en de Belgische grensregio. Zij bespelen instrumenten als piano, fagot, gitaar, harp, viool, trompet en saxofoon. De optredens zijn gratis toegankelijk en publiek kan tussendoor gewoon in en uit lopen.  

Iedereen tussen de 10 en 21 jaar die een muziekstuk aardig onder de knie heeft, kan meedoen aan de klassieke muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours in Maastricht. De muzikanten geven elk een optreden van ongeveer tien minuten, dat wordt beoordeeld door een professionele jury. Na afloop ontvangt iedereen een persoonlijk advies. De winnaars van de selectierondes op vrijdag en zaterdag treden ook op tijdens de regionale finale zondag 26 januari in het Conservatorium van Maastricht. Nieuwsgierig naar welk muziektalent de regio kent? Kom luisteren!

Deelnemers uit Maastricht

Onder de deelnemers zijn 5 muzikanten uit Maastricht nl:

Felix Linden 13 jaar Instrument: Contrabas

Elke Ausloos 19    jaar Instrument: Piano

Merel Has 12 jaar Instrument: Piano

Xuanxuan Keijzer 11 jaar Instrument: Piano ( zie foto )

Josephine de Loë 14 jaar Instrument: Piano

Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours is een toonaangevend platform voor talentontwikkeling in muziek en stimuleert kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling. Jaarlijks organiseert het Prinses Christina Concours onder andere een klassiek concours waar landelijk zo’n vierhonderd deelnemers aan meedoen. Jonge muzikanten treden op voor jury en publiek, krijgen feedback op hun spel, ontmoeten bevlogen medemuzikanten en maken kans op mooie prijzen. De winnaars gaan door naar de Nationale Halve Finale en misschien wel de Nationale Finale op 18 april in Den Haag. 

Regionale selectierondes

vrijdag 24 januari – 18.00 tot 21.00 uur

zaterdag 25 januari – 10.00 tot 17.00 uur

Kumulus Centrum voor Kunsteducatie, Maastricht

Gratis toegankelijk

 

Regionale finale

zondag 26 januari - 14.00 tot 16.30 uur

Conservatorium Maastricht

toegang € 13 / CJP € 9

kaartverkoop via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-klassiek-concours-maastricht-zuid-2-85760330457  

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Xuanxuan Keijzer

Prinses Christina Concours

Het weer in Limburg
zondag 23 februari 18:11 Zwaar bewolkt Maastricht 4.7 °C ZW 4 Min: 7 Max: 10
Evenementen