Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastricht onthaalt zondag 26 januari nieuwe stadsprins
woensdag 22 januari 12:30

Van ‘Groeten Oonbekinde’ naar ‘Zienen Hoegen Hoeglöstegheid’. Een hoogtepunt voor de nieuwe stadsprins van Maastricht, die al een aantal weken het bestbewaarde geheim van de stad met zich meedraagt. Maar ook een feest voor het Vastelaovendvierend volk, dat elk jaar weer massaal naar de Markt trekt om te zien wie Maastricht voor gaat in de Vastelaovend.

De ‘cortège’ die de Groeten Oonbekinde naar de Markt zal begeleiden vertrekt zondag 26 januari om 13.33 uur bij het station en trekt via Wycker Brugstraat, Servaasbrug, Maastrichter Brugstraat, Kleine Staat, Grote Staat en Spilstraat naar de Markt.

Het thema van het uitroepen is dit jaar ’t zaat hermenieke. De Tempeleers zullen als een grote zate hermenie de nieuwe stadsprins naar zijn uitroepmoment begeleiden. De Groeten Oonbekinde staat als ‘veendeldreger vaan zate hermenie de Bezeiverde Tröt’ op de wagen.

Het uitroepen wordt dit jaar, in samenwerking met Centrummanagement Maastricht en de cafés Local en De Zwaan aan de Markt, aangekleed met meer muziek, extra biertaps en meer sfeer, zodat het nog meer een ‘benkelek momint’ wordt. Dat betekent dat dj Marvin vanaf 13.30 uur Vastelaovendsmuziek over de Markt zal laten klinken. Ook na het uitroepen, dat zo rond 15.15 uur plaatsvindt, draait Marvin muziek.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Tempeleers

Prins van Maastricht

Het weer in Limburg
donderdag 20 februari 02:34 Zwaar bewolkt Maastricht 6.0 °C ZZW 4 Min: 5 Max: 10
Evenementen