Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Ook B-staal geschorste Parkhotel-wielrenster positief
woensdag 22 januari 00:00

Dat schrijft . In de urine van de Belgische werden, toen zij nog in dienst van de Limburgse equipe Parkhotel Valkenburg reed, exogene steroïden gevonden.

De Vuyst werd daarop direct door haar ploeg geschorst. Op dat moment was al duidelijk dat De Vuyst eind 2019 bij Parkhotel zou vertrekken. "Dat ook mijn ploeg Parkhotel Valkenburg op deze manier negatief in de aandacht komt, raakt me persoonlijk", zei de wielrenster na de eerste positieve dopingtest.

De Belgische beweerde van begin af aan onschuldig te zijn en vroeg daarom een B-analyse van de dopingstaal aan. Volgens de Belgische krant is de uitkomst van de contra-expertise identiek aan die van de aanvankelijke out-of-competition-controle.

De Vuyst heeft een advocaat in de arm genomen om haar naam te zuiveren bij wielerbond UCI. Ze zou met ingang van 2020 voor Mitchelton-Scott rijden, maar die ploeg schortte het contract van De Vuyst op vanwege de dopingzaak. Ze maakt daardoor voorlopig geen deel uit van de selectie.

De wielrenster kende in 2019 het beste jaar van haar carrière. Ze deed vooral van zich spreken door het winnen van de Brabantse Pijl. Ook werd ze verkozen tot beste Vlaamse wielrenster, ofwel Flandrienne van het Jaar.

Het weer in Limburg
maandag 24 februari 19:16 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 10.5 °C ZW 5 Min: 7 Max: 10
Evenementen