Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Zó wordt Fortuna-Feyenoord volgende week hervat
woensdag 22 januari 00:00

De hervatting van de confrontatie in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker is door de voetbalbond vastgesteld op dinsdag 28 januari om 20:00 uur.

Er wordt nog - minimaal - 27 minuten gevoetbald in het Fortuna Sittard stadion. De wedstrijd werd dinsdagavond immers na 63 minuten gestaakt door scheidsrechter Kevin Blom, vanwege de extreme mist. De tussenstand op dat moment, 1-1, blijft op het bord staan. Mochten beide ploegen elkaar in balans houden, dan volgt zoals gebruikelijk in het bekertoernooi een verlenging en eventueel een strafschoppenserie.

:

Blom is niet de scheidsrechter bij het restant van de wedstrijd. Dat is Martin van den Kerkhof, zo bevestigt KNVB-woordvoerder Daan Schippers woensdag. "Die wijziging is ingegeven door organisatorische omstandigheden", geeft hij aan. Blom is afwezig vanwege UEFA-verplichtingen.

Van de clubs wordt verwacht dat zij met dezelfde elf spelers aantreden die op het veld stonden toen de wedstrijd definitief gestaakt werd. Wanneer een coach andere spelers wil opstellen bij de hervatting, gaat dat ten koste van de drie wisselmogelijkheden die coaches standaard hebben.

Doordat zowel Sjors Ultee als Dick Advocaat nog niet gewisseld had in de eerste 63 minuten, komt het erop neer dat beide oefenmeesters volgende week maximaal drie andere spelers kunnen opstellen. In dat geval zouden zij dus geen wisselmogelijkheden tijdens de wedstrijd meer achter de hand hebben.

Een uitzondering is ziekte of een blessure bij een speler die afgelopen dinsdag op het veld stond. "Maar dat moet dan aangetoond worden via een aan de KNVB verbonden sportarts", legt Schippers uit. "Daarnaast mogen geen spelers aan de wedstrijdselectie worden toegevoegd die dinsdag niet op het wedstrijdformulier stonden". Spelers die dus dinsdag om tactische redenen buiten de wedstrijdselectie vielen, komen ook volgende week niet aan bod.

Verder moet Fortuna zich opnieuw op de - vanuit de spelerstunnel gezien - rechter speelhelft opstellen en neemt Feyenoord plaats op de linker speelhelft. Het spel wordt hervat met een directe vrije trap voor Fortuna in het eigen strafschopgebied. Daar werd de wedstrijd dinsdag immers ook stilgelegd.

De gele kaart die Fortuna-back Clint Essers in de eerste helft van de wedstrijd opliep, blijft staan. Hij is de enige speler die een prent ontving van de scheidsrechter.

Toeschouwers zijn - in principe - gewoon welkom bij de hervatting van het duel. "De KNVB gaat niet over de kaartverkoop, dat is de verantwoordelijkheid van de clubs", licht Schippers toe. Dinsdag zaten dik 5.000 voetbalfans, inclusief honderden Feyenoord-aanhangers, in het Fortuna Sittard Stadion.

Een woordvoerder van Fortuna Sittard was woensdag nog niet bereikbaar voor commentaar. Het is nog niet duidelijk of, zoals verwacht wordt, tickets geldig blijven en of er eventueel nog kaarten voor het restant van de wedstrijd in de verkoop gaan.

Het weer in Limburg
maandag 24 februari 17:47 Zwaar bewolkt Maastricht 11.4 °C ZW 5 Min: 7 Max: 10
Evenementen