Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
De Kock geen Roda-directeur: 'Gevoel zei ja, ratio zei nee'
donderdag 23 januari 00:00

De voormalig speler van de Koempelclub heeft aan de huidige kopstukken van de club aangegeven niet op hun aanbod in te gaan.

De Kock sprak in december met Roland Hogenelst, Stijn Koster en Herman Huirne over een mogelijke functie bij Roda, maar hoorde daarna wekenlang niets meer van de ondernemers die de club leiden. Afgelopen week had De Kock dan toch een nieuw onderhoud met Hogenelst, Koster én Dionne Wiertz.

Na dat vervolggesprek heeft De Kock de knoop doorgehakt om definitief niet bij Roda aan de slag te gaan, zo legt hij uit tegenover L1. "Je maakt een afweging. Ik heb een aantal zaken op een rijtje gezet, voor mijzelf en mijn vrouw. Toen heb ik besloten er niet op in te gaan."

De Kock zou bij Roda algemeen directeur worden, met voetbaltechnische zaken in zijn portefeuille. De club wil de beide functies, onder meer om budgettaire redenen, combineren, in plaats van een algemeen én een technisch directeur aan te stellen.

'De Kock en de club bleken qua mogelijkheden en ambities niet op één lijn te zitten. "Het was een moeilijke afweging", voegt de voormalig Oranje-international toe. "Het gevoel zei ja, maar de ratio zei nee."

Op dit moment is Karel Bouckaert de statutair directeur van Roda JC. Hij nam het stokje over van Huirne, die de functie eerder neerlegde dan hij oorspronkelijk van plan was. Bouckaert werd daarop tussenpaus, omdat clubs volgens de KNVB-reglementen verplicht een directeur aan het roer moeten hebben.

Roda JC liet eerder weten meerdere kandidaten voor de directiefunctie in het vizier te hebben en met meerdere potentiële directeuren gesprekken te voeren.

Het weer in Limburg
maandag 24 februari 18:40 Zwaar bewolkt Maastricht 11.2 °C ZW 5 Min: 7 Max: 10
Evenementen