Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Nacht van de klassieke muziek 2020
vrijdag 24 januari 12:30

Wanneer de avond valt, opent Conservatorium Maastricht op 25 januari voor de tiende keer haar deuren tijdens de Nacht van de Klassieke muziek. Studenten en docent brengen de wonderlijke wereld van de klassieke muziek tot leven met 85 voorstellingen verspreid over het gehele conservatoriumgebouw. Ervaar hemelse muziek tijdens de donkere januaridagen.

Om 19:00 uur klinken de eerste noten. De Nacht begint met een concert van het jongste talent, de zevenjarige Akari Bastiaens, die samen met docent Joop Celis een pianorecital brengt van Claude Debussy en Bohuslav Martinu. De nacht toont zeer diverse concerten, van solisten tot een orkest. De performers kiezen voor een zeer uitgebreid repertoire van Barok tot hedendaagse muziek en cross-overs. Om middernacht wordt afgesloten met een centraal concert, de Gran Partita van W.A. Mozart, gebracht door docenten en studenten in de concertzaal.

Wanneer

Zaterdag 25 januari 2020

Vanaf 19.00 uur

Gratis Entree

Voor het gehele programma zie: https://www.conservatoriummaastricht.nl/en/about-us/news/night-classical-music-2020

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Nacht van de Klassieke Muziek

Het weer in Limburg
donderdag 20 februari 02:03 Zwaar bewolkt Maastricht 5.7 °C ZZW 3 Min: 5 Max: 10
Evenementen