Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Roda-trainer dunt selectie uit tegen Volendam
vrijdag 24 januari 00:00

Naast de verdedigers Richard Jensen en Mitchel Keulen, die na een blessure eerst speelminuten gaan maken in het beloftenelftal, zijn ook Chance Simakala, Juan Gerardo Alonso en Roshon van Eijma buiten de boot gevallen.

Simakala en Alonso hebben te horen gekregen dat er voor hen geen perspectief meer is in Kerkrade en dat ze een andere club kunnen gaan zoeken. Van Eijma heeft de pech dat hij op dit moment de vierde centrale verdediger is en dus voorlopig niet op speelminuten hoeft te rekenen.

Voor Simakala zou er interesse zijn, maar voor Alonso heeft zich nog geen club gemeld. Ook voor tweede doelman Radomir Novakovic, die heeft aangegeven weg te willen uit Kerkrade, is volgens de Roda-coach nog geen belangstelling van een andere club.

Afgelopen maandag tegen Jong Utrecht werd rechtsback Pepijn Schlösser ingewisseld voor Timothy Durwael. Bij die keuze blijft De Jong ook tegen Volendam. Voor de rest zijn er weinig wijzigingen te verwachten.

Gezien de positie op de ranglijst neemt de kritiek op het elftal en de trainer toe. De Jong vindt echter dat er nog steeds ontwikkeling in zijn team zit. Van opgeven of een verloren seizoen wil hij dan ook niets weten. "Daar sta ik niet voor. Mijn visie is altijd winst boeken en eisend blijven. Dat verlang ik van iedereen dus ook van mezelf. Afgelopen maandag zie ik een goede eerste helft en dat wil ik meer zien. Maar dat betekent ook dat we slimmer moeten zijn en meer kansen moeten verzilveren. "

Opvallend in Kerkrade is de aanwezigheid van Pieter Nuys. De Belgische middenvelder die eind vorig jaar met Maxime Gunst bij MVV werd weggestuurd vanwege een ‘verstoorde arbeidsrelatie’ traint sinds enkele dagen mee. Hij volgt daarmee Gunst die na een trainingsperiode begin januari bij Roda JC werd vastgelegd tot het einde van het seizoen. Of ook Nys op een contract mag hopen, daar laat de Roda-coach zich niet over uit. "We willen hem de mogelijkheid bieden om te trainen en dan kijken we met een schuin oog wat hij in de toekomst Roda JC kan bieden. Maar het is nog te vroeg om daar als iets over te kunnen zeggen."

Het duel tussen Roda JC en Volendam is vrijdagavond om 20:00 uur in het Parkstad Limburg Stadion en live te volgen via L1 Radio.

Het weer in Limburg
maandag 24 februari 19:24 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 10.3 °C ZW 5 Min: 7 Max: 10
Evenementen