Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Martens aangeslagen na dood collega-motorrijder Straver
vrijdag 24 januari 00:00

Straver viel hard in de voorlaatste etappe van de Dakar Rally. Hij raakte bij die val zwaargewond. De coureur had tien minuten geen hartslag en werd na reanimatie overgebracht naar het ziekenhuis in Riyad. Daar is de Brabander in de nacht van donderdag op vrijdag aan zijn verwondingen overleden.

Guillaume Martens uit Meerssen is na het ongeval in het ziekenhuis bij Straver geweest. Hij zag met eigen ogen hoe ernstig de situatie was. “Je blijft natuurlijk altijd hoop houden, maar eigenlijk besef je op dat moment dat het niets meer gaat worden.”

Tijdens de rally sprak Guillaume regelmatig met Straver. “Het was een coureur die voor het klassement reed en het uiterste van zichzelf en zijn machine vergde." Vorig jaar won Straver in de Dakar Rally het klassement voor kistrijders. In deze klasse, waarin ook de Limburger reed, moeten rijders zelf het onderhoud aan de motor verrichten.

De Meerssenaar laat vanuit Thailand weten, waar hij even op krachten komt na zijn Dakaravontuur, dat hij tijdens de huldigingsceremonie in Riyad een traantje heeft moeten wegpinken. “Op het podium stonden de winnaars, terwijl ik wist dat een paar kilometer verderop Edwin in het ziekenhuis voor zijn leven vocht."

Martens zelf twijfelt na het horen van het trieste nieuws of hij nog wel wil starten in de Dakar. Bij hem speelt ook nog altijd de teleurstelling mee dat hij dit jaar de finish niet gehaald heeft. "Maar dat is niets vergeleken met hetgeen Straver overkomen is", besluit een droevige Martens.

Het weer in Limburg
maandag 24 februari 18:57 Zwaar bewolkt Maastricht 11.3 °C ZW 5 Min: 7 Max: 10
Evenementen