Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Presentatie 'Zonder Palet' van Wiel Kusters
vrijdag 24 januari 14:30

Boekhandel De Tribune nodigt u uit voor een boekpresentatie op zaterdag 25 januari om 17.00 uur van de jongste bundel van Wiel Kusters, getiteld Zonder palet: 160 pagina’s splinternieuwe poëzie.

Net als de schilder in het titelgedicht die zonder penseel en palet, maar met pen en papier in de verte kijkt, tasten wij met onze woorden in het duister en treffen daar van alles aan: landschappen, verdwenen paden, verkleurde herinneringen, puzzelstukken van onszelf. De dichter legt het vast, zo goed als hij kan, en daar is er weer een: een werkelijkheid! Anders dan we haar dachten te kennen. Nieuwer. Uitgebreider. Ook een rijkere werkelijkheid, wanneer de dichter inzoomt op een detail. De gedichten in Zonder palet schetsen - in alfabetische volgorde - een beeld van ons bestaan. Zo zitten wij in elkaar.

Programma:

Wiel Kusters en Ben van Melick lezen voor uit Zonder palet en leveren kort commentaar bij de door hen gekozen gedichten. Toelichtingen van de dichter en kanttekeningen van een inventieve lezer dus. Er kan een mooie dialoog uit ontstaan. Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om uw aankoop te laten signeren en onder het genot van een drankje nog na te praten met de dichter.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Wiel Kusters

Het weer in Limburg
donderdag 20 februari 03:37 Zwaar bewolkt Maastricht 6.7 °C ZZW 4 Min: 5 Max: 10
Evenementen