Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Schade Linthorst valt mee, VVV vol goede moed naar RKC
vrijdag 24 januari 00:00

De jonge middenvelder van VVV-Venlo kreeg vrijdagochtend na een echo uitsluitsel over zijn kwetsuur. "De beschadiging valt gelukkig mee", aldus de 19-jarige Linthorst al fietsend op de hometrainer. "Het zit aardig. Volgende week kan hij weer trainen, maar voor zaterdag is het te vroeg", zo zegt trainer Hans de Koning.

Op het oefenveld achter Linthorst werkt de selectie van VVV een laatste training af voor het belangrijke duel tegen RKC. De nieuwe trainer van de Venlonaren was in 2018 nog actief als coach in Waalwijk. "Uiteraard weet je wat er gaat spelen met RKC, die moeten echt winnen. De druk is hoog op die wedstrijd."

VVV en RKC wisselden vaak stuivertje in de eerste - en eredivisie. Zo promoveerde VVV in 2007 na een derde beslissingsduel thuis tegen RKC. En in 2017 liep de . "Drie jaar geleden zijn we daar gepromoveerd, met een fantastisch mooi feestje. Als we het veld oplopen, dan denk je daar nog wel even aan. Maar we zitten nu natuurlijk ook in een andere situatie, dus de focus is anders", zo vertelt verdediger Roel Janssen.

RKC staat op dit moment laatste in de eredivisie, met 11 punten uit 19 wedstrijden. Met vijf punten meer staat VVV op een 17e plek, maar ook die positie op de ranglijst leidt tot rechtstreekse degradatie. Het gat naar een veilige 15e plek is een enkel puntje, dus ook de druk bij VVV is groot. "We hebben met de nieuwe spits Darfalou een aanspeelpunt erbij, waar je ook weer mee kan door voetballen. Dat geeft me een goed gevoel, de jongens willen graag", aldus Hans de Koning.

De 60-jarige oefenmeester heeft in zijn carrière veel getraind bij clubs die vochten tegen degradatie. Naast RKC was hij van 2000 tot 2004 actief als assistent en hoofdtrainer bij Fortuna Sittard. "Ik heb geleerd dat je niet bang moet zijn om te verliezen. Dat is een slechte raadgever. Aan het eind van de rit zie je hoe het is. Daarom moet je niet anders worden, ook niet als het een keer tegen zit. Je wil positief blijven. Wij moeten dicht bij elkaar blijven voetballen, compact. En met de kwaliteiten die we voorop hebben, moeten we gaan scoren. Dat geeft vertrouwen vooruit, en je houdt het goede gevoel dat je door de week hebt met elkaar."

Het weer in Limburg
maandag 24 februari 17:42 Zwaar bewolkt Maastricht 11.4 °C ZW 5 Min: 7 Max: 10
Evenementen