Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Roda JC weer met lege handen na nederlaag tegen Volendam
vrijdag 24 januari 00:00

In de beginfase was het balbezit voor de bezoekers, Roda probeerde het via de counter. Met de linies kort op elkaar probeerde Roda JC, Volendam van scoren af te houden. Dat lukte niet echt. In de 20ste minuut ontsnapte Roda voor het eerst in deze wedstrijd aan een achterstand. Eerst redde Muyters met de voet op een poging van Vlak van dichtbij, daarna mikte Antonucci de rebound op de paal. Even later weer een bal op de paal. Nu raakte een schot van Nick Doodeman het aluminium.

Toch combineerde Roda nu en dan aardig, vooral op de rechterflank. Daar draaide Croux warm, maar het vervolg was nog niet je dat. De betere kansen bleven voor Volendam. Een kopbal van Kaars ging voorlangs. De vraag was: wanneer valt het doelpunt? Het antwoord liet niet lang op zicht wachten. Kaars liep weg bij Verburgh en passeerde Muyters met een schuiver in de verre hoek, 39ste minuut 0-1. Dat was ook de ruststand.

De Jong wisselde Roland Alberg voor Mart Remans bij aanvang van de tweede helft. En het werd een heel andere helft. Roda viel aan, combineerde aardig, kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel en scoorde. In de 53ste minuut viel de gelijkmaker. En wat voor een: een weggewerkte bal kwam voor de voeten van Antonio Cotán. Die haalde uit en het schot verdween in de kruising, 1-1.

De bijna 6000 toeschouwers genoten niet lang van de gelijke stand. Vijf minuten later al kwam Volendam opnieuw op voorsprong. Een afgevallen bal, na een hoekschop, werd gestopt door Muyters maar de doelman kreeg de bal niet klem. De rebound kwam bij Kaars terecht en die scoorde de 1-2. Nu was het de beurt aan Roda om meteen te scoren. De Kerkraadse ploeg scoorde in de omschakeling na een assist van Romario Rösch via Jordy Croux de 2-2.

En Roda leek op voorsprong te komen. Bij een uitbraak kwam de bal bij Iké Ugbo. De spits ging op het Volendam-doel af maar zijn schot belandde op de paal. In de daaropvolgende aanval scoorde Volendam de 2-3. Derry John Murkin gaf het laatste tikje (72ste minuut). Yann Bisseck kwam voor de geblesseerde Niels Verburgh en Romario Rösch werd vervangen door spits Ivan Prtajin.

In de vijf minuten extra tijd hield Volendam de bal in eigen ploeg waardoor Roda niet meer echt in kansrijke positie kwam. Met de 2-3 eindstand als gevolg.

Het weer in Limburg
maandag 24 februari 19:26 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 10.3 °C ZW 5 Min: 7 Max: 10
Evenementen