Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
IJshockeyvrouwen onder 18 beginnen WK met nederlaag
zaterdag 25 januari 00:00

Oranje verloor in Eindhoven met 2-1 van Taipei.

Nederland, dat gecoacht wordt door Myrthe Martens uit Valkenburg aan de Geul, kwam tegen het einde van de eerste periode door een doelpunt van Abigail Liska op 1-0.

In de tweede periode kreeg Oranje voldoende kansen om de voorsprong te vergroten, maar de Nederlandse meiden kregen de puck niet in het doel van de tegenstander.

In de negende minuut van de slotperiode maakte Taipei gelijk door een doelpunt van Chang die in de rebound scoorde. Kort daarvoor had het Nederlandse team een powerplay van Taipei onschadelijk gemaakt.

De ijshockeyvrouwen probeerden met een slotoffensief nog op voorsprong te komen, maar vijf minuten voor tijd knalde Huang de puck in het Nederlandse doel. Oranje probeerde nog gelijk te maken, maar slaagde daar in de resterende minuten niet in.

Zondag komt Oranje opnieuw in actie en dan is Australië de tegenstander.

Het weer in Limburg
maandag 24 februari 18:48 Zwaar bewolkt Maastricht 11.2 °C ZW 5 Min: 7 Max: 10
Evenementen