Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
VVV-Venlo pakt volle buit in Waalwijk
zaterdag 25 januari 00:00

Doelman Thorsten Kirschbaum moest na drie minuten al in actie komen om een inzet van Sylla Sow te keren. Een vrije trap van VVV van verre afstand na een overtreding op Jerome Sinclair leverde enkele minuten later aan de overkant geen gevaar.

VVV-Venlo kreeg in de beginfase geen enkele doelkans, maar kwam na nauwelijks een kwartier spelen met 1-0 achter toen Emil Hansson met een poeier de bal in het doel van Kirschbaum schoot. Oussama Darfalou probeerde halverwege de eerste helft Sinclair met een voorzet te bereiken, maar die bleef niet overeind. Tobias Pachonik probeerde daarna enkele keren twee keren met een voorzet een medespeler te bereiken, maar had geen succes.

RKC was via Van der Venne gevaarlijk, maar er was niemand van zijn medespelers om de voorzet achter Kirschbaum te koppen.

Na een half uur spelen mocht oud-VVV-er Clint Leemans een vrije trap nemen, maar Kirschbaum was en zijn hoede en pakte de bal klem.

De Venlonaren werden pas tegen het einde van de eerste helft voor het eerst gevaarlijk. Eerst wist Sinclair zich los te maken van een verdediger, maar zijn schot was te zwak om doelman Vaessen in de problemen te brengen. Kort daarna moest de doelman in actie komen om een kopbal van Peter van Ooijen uit de RKC-goal te houden.

VVV-Venlo probeerde na rust met man en macht de 1-0 achterstand weg te werken. Van Ooijen bereikte met een vrije trap het hoofd van Oussama Darfalou, maar die stond buitenspel.

Een minuut later wist de RKC-defensie een hard en laag schot van Sinclair weg te werken. VVV probeerde voortdurend de diepe man te vinden, maar dat lukte nauwelijks of niet kwam niet aan. Tien minuten na de hervatting probeerde Darfalou het met een schot. Vanuit de draai verdween de bal over het doel van RKC. Simon Janssen probeerde daarna de bal vanuit een corner over de doelman te schieten, maar zijn schot was te zwak en werd gepakt door doelman Vaessen.

Halverwege de tweede helft kreeg Darfalou de bal in de snelle omschakeling, maar hij speelde het leer te ver voor zich uit en kon zo niet voor gevaar zorgen. Even later speelde invaller John Yeboah Darfalou aan, maar die kwam niet tot een schot.

VVV kreeg kansen via Post en Yeboah, maar een kwartier voor tijd was het eindelijk raak toen Johnatan Opoku de bal in het RKC schoot en de stand met 1-1 weer in evenwicht was. Acht minuten voor tijd ging Darfalou alleen op het RKC-doel af, passeerde doelman Vaessen en schoot VVV naar 1-2.

In de slotminuut zorgden Darfalou en Opoku nog voor gevaar, maar het bleef 1-2 en daarmee was de volle buit voor de Venlonaren.

Het weer in Limburg
maandag 24 februari 18:18 Zwaar bewolkt Maastricht 11.3 °C ZW 5 Min: 7 Max: 10
Evenementen