Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Jaarboek Maastricht 2019 vanaf heden verkrijgbaar
vrijdag 31 januari 08:30

In de oude raadzaal van het Stadhuis op de Markt in Maastricht werd donderdagavond de 64e editie van het Jaarboek Maastricht officieel gepresenteerd. Wethouder John Aarts mocht uit handen van voorzitter Robert Hoogenboom het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Zijn collectie is inmiddels compleet, hij heeft alle edities en sommige zelfs dubbel. De wethouder las enkele strofes voor uit het allereerste Jaarboek en gaf daarmee te kennen dat sommige zaken in de geschiedenis zich regelmatig herhalen.

Dit jaarboek volgt het gehele kalenderjaar 2019 met daarin verwerkt een kroniek van 12 maanden met enkele terugblikken, met twee verdiepende thema’s, interviews  met ‘gewone’ Maastrichtenaren die normaliter de publiciteit niet opzoeken, de stadsmonitor en dit alles wordt verfraaid met talloze foto’s van onze geliefde stad Maastricht.

Jaarboek Maastricht 2019 heeft twee thema’s als leidraad en ter verdieping meegekregen.  Ten eerste de viering en herdenking van 75 jaar bevrijding. Ten tweede het 50-jarig jubileum van stadsreus Gigantius.

Het Jaarboek 2019 is te bestellen via de volgende link:  https://www.jaarboekmaastricht.nl/nl/bestel-de-editie-2019/  en tevens vanaf vrijdag 31 januari verkrijgbaar bij boekhandel Dominicanen a € 17,50.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Jaarboek Maastricht

Het weer in Limburg
woensdag 08 april 23:30 Mix van opklaringen en middelbare of lage bewolking Maastricht 16.5 °C NNO 1 Min: 9 Max: 23
Evenementen