Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Kansen voor verenigingsleven in ENCI-gebied
zondag 02 februari 09:00

Het startdocument over het Plan van Transformatie ENCI-gebied werd afgelopen zaterdag gepresenteerd en besproken. 

CDA-Maastricht ziet kansen voor het Maastrichtse verenigingsleven in het gebied van de huidige ENCI. Het beëindigen van alle activiteiten van HeidelbergCement in Maastricht heeft tot gevolg dat alle gebouwen leeg komen te staan. Het behoud van de gebouwen vanuit industrieel historisch belang is een wens van velen en biedt veel kansen voor een andere invulling. CDA-Maastricht ziet hier eindelijk een optimale kans voor ondersteuning van de verschillende verenigingen. 

Maastrichtse verenigingen zijn al jaren zoekende naar geschikte ruimten voor hun verenigingsactiviteiten. Steeds meer verenigingen moeten hun huidige vaste locatie vanwege herontwikkeling verlaten. Deze locaties worden gehuurd op basis van “maatschappelijke” tarieven waarbij het belang van het verenigingsleven voor gaat op het commercieel belang van de verhuurder. Betaalbare ruimten zijn schaars in Maastricht. Zo is er een grote behoefte aan werk- en opslagruimten voor bijvoorbeeld Carnavalsverenigingen, Heiligdomsvaart, Reuzenstoet etc. Maar ook bijvoorbeeld (binnen)sportverenigingen, boksclub, handboog schietvereniging zoeken naar geschikte alternatieve ruimten. Er is een grote behoefte aan verenigingslokalen en volgens CDA-Maastricht liggen er nu kansen in het ENCI-gebied om dit goed te faciliteren. 

CDA-Maastricht roept het college op het voortouw te nemen en zich hard te maken voor behoud van de historische gebouwen en na te streven deze (deels) te gaan benutten als Maatschappelijke gezamenlijke verenigingsruimte waarbij het mengbed als eerste geschikte locatie al is benoemd. Roep alle stakeholders bij elkaar en kijk in gezamenlijkheid wat deze kunnen betekenen voor de Maastrichtse volkscultuur en haar verenigingen.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

ENCI

Het weer in Limburg
woensdag 08 april 23:16 Zwaar bewolkt Maastricht 16.3 °C NNO 1 Min: 9 Max: 23
Evenementen