Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Stormachtige 26e editie van Zweit veur Leid goed voor ruim 57.000 euro
zondag 09 februari 16:45

Ondanks het feit dat er een code geel/oranje was afgegeven door het KNMI werd door de organisatie besloten om de 26e editie van de Goede Doelen Loop Zweit veur Leid toch doorgang te laten vinden. Meer dan duizend lopers brachten samen een bedrag op van ruim 57.000 euro.

Tot op het laatste moment werden de weerberichten in de gaten gehouden en aangezien de ware storm Ciara pas later op de dag werd verwacht konden de deelnemers zich opmaken voor 1 of meerdere rondjes ‘zweite’ in de binnenstad. Met name langs de Maas en op de bruggen was het opboksen tegen moeder natuur, maar alles binnen de grenzen van de veiligheid.

Goede doelen van deze editie waren:

Trajekt: De Heeg & Weerbus Zuid Oost

De Heeg & Weerbus gaat een aantal belangrijke functies krijgen in een wijk waar veel mensen het moeilijk hebben en vaak in een isolement zitten. De Heeg & Weerbus gaat in eerste instantie spullen vervoeren van en naar de weggeefwinkel. Daarnaast gaat de Heeg & Weerbus ouderen ondersteunen bij het opruimen en afvoeren van rommel en verhuizen (wordt veelvuldig gevraagd via het Sociaal team). Maar er zijn nog veel meer functies, zo kan de bus ingezet worden bij klusjes bij mensen thuis, als boodschappen bus voor senioren zonder vervoersvoorziening en/of als bezorger voor de voedselbank. Een prachtig en heel concreet doel, dat absoluut ene positieve bijdrage gaat leveren aan de wijk Heer en kansarme mensen gaat helpen bij allerhande zaken.

Lions Maastricht: open keuken ‘Credo Ontmoet’

Met de opbrengst van Zweit veur Leid 2020 wil Lions Maastricht een steentje bijdragen aan Credo Ontmoet en dan met name wat betreft de inrichting van een open keuken en/of de chill plek in het huis. Credo Ontmoet is een plek waar jongeren, die al dan niet verblijven in het Credo Huis, elkaar kunnen ontmoeten, een plek waar ze zich veilig voelen en een plek waar ze geholpen worden (en elkaar helpen) om verder te komen in het leven en een plekje te vinden in de maatschappij.

Tijdens de 26e editie van deze Goede Doeken loop sloegen Zweit veur Leid en Duckrace Maastricht, dé twee goede doelen evenementen die niet meer weg te denken zijn uit de Maastrichtse evenementen kalender, de handen ineen.

Duckrace Maastricht nam een prominente plek langs de in en lopers werden op verschillende locaties opgevrolijkt worden door de gele eend die symbool staat het evenement dat jaarlijks georganiseerd wordt in het late voorjaar.

Zowel Zweit veur Leid als Duckrace Maastricht zetten zich in voor regionale goede doelen en dit gezamenlijke belang heeft nu geresulteerd in een unieke samenwerking. Uniek omdat de Maastrichtse serviceclub Ronde Tafel 174, organisator van Duckrace Maastricht, met haar aanwezigheid de doelen van Zweit veur Leid ondersteunt en zo helpt de ene stichting de andere, om gezamenlijk tot betere resultaten te komen. Een prachtige Maastrichtse samenwerking dus, die uitgaat van de kracht van het collectief en als accelerator kan werken voor de met zorg geselecteerde, lokale goede doelen.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
zaterdag 04 april 13:22 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 12.3 °C OZO 2 Min: -1 Max: 14
Evenementen