Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastricht zoekt Nachtburgemeester
donderdag 13 februari 12:30

De vraag die op ieders lippen brandt: wie wordt tijdens de 5e editie van Museumnacht Maastricht uitgeroepen tot Nachtburgemeester van Maastricht? De zoektocht start vanaf vandaag en op vrijdag 17 april 2020 weten we het! Ben je geïnteresseerd of weet je iemand die de Maastrichtse nacht als geen ander kan vertegenwoordigen in het daglicht? Meld het voor 1 maart 2020.

De geschikte kandidaat wacht niet alleen de eretitel Nachtburgemeester Maastricht 2020. Hij/zij ontvangt tevens een cheque t.w.v. € 500,-  - die naar eigen inzicht als Nachtburgemeester ingezet kan worden - alsook een bijbehorende ambtssieraad, gecreëerd door de Maastrichtse ontwerpster Minou Lejeune. Als eerste (on)officiële taak mag hij/zij het nachtpubliek toespreken tijdens de Museumnacht Maastricht afterparty in de Muziekgieterij. Daarnaast geeft WeekINWeekUIT, de cultuuragenda van Maastricht, de Nachtburgemeester op periodieke basis een redactionele stem ten behoeve van de Maastrichtse Nacht.

Dit initiatief is een eerste stap en signaal om de verbindende dialoog tussen nachtbrakers en dagmakers in Maastricht te versterken. Iets waar Museumnacht Maastricht zich ook - inmiddels als gevestigde Art Night Out - sinds 2016 voor inzet. De toekomstige Nachtburgemeester dient dan ook een breed blikveld te hanteren, de juiste taal te spreken om samenwerking te kunnen realiseren en een sterke connectie te hebben met meerdere scenes; van het studentenleven en culturele broedplaatsen tot het Maastrichtse (uitgaans)café. Iemand die actief is in het holst van de nacht alsook op het gebied van kunst - in de breedste zin van het woord en in elke mogelijke vorm - én het Maastrichtse nachtleven vanuit zijn/haar unieke kracht kan en wil verrijken.

De route naar het Nachtburgemeesterschap

Kandidaten kunnen zich tot 1 maart 2020 aanmelden met o.a. een motivatie van max. 200 woorden. Op basis van alle inzendingen worden uiteindelijk vijf kandidaten geselecteerd. Samen met het publiek (online stemmen) en een vakjury (Pleidooi voor de Nacht) wordt de Nachtburgemeester van Maastricht gekozen tijdens de 5e editie van Museumnacht Maastricht op vrijdag 17 april 2020 in de Jan van Eyck Academie. Klik hier voor het tijdschema van de zoektocht. 

De vakjury bestaat o.a. uit vertegenwoordigers van de Maastrichtse horeca, het culturele nachtleven en de internationale studentengemeenschap, in het bijzonder Willem Hermans, Manon Joha, de Muziekgieterij en Laetitia Teta.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Nachtburgemeester

Het weer in Limburg
maandag 28 september 07:28 Zwaar bewolkt Maastricht 10.7 °C ZZW 2 Min: 13 Max: 14
Evenementen