Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Toneelacademie alumnus Nastaran Razawi Khirasani speelt oerolhit ‘Uniform’ in AINSI
vrijdag 14 februari 08:30

Alumnus van de Toneelacademie Nastaran Razawi Khorsani komt op 4 maart terug naar Maastricht met haar dansperformance Uniform. Ook toneelacademie alumni Laurence Roothooft (performer) en Jimi Zoet (muziek) zijn onderdeel van deze unieke performance. 

Uniform is een dansperformance over het verlangen naar gemeenschappelijkheid, een ode aan de meeloper. Uniform toert van 13 februari tot en met 10 april door heel Nederland. 

Carrière na Toneelacademie 

Nastaran, Laurence en Jimi studeerde allen af van de performanceopleiding aan de Toneelacademie in Maastricht, waarna ze een belovende carrière tegemoet gingen. In 2014 ontving Nastaran een Gouden Krekel in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie voor haar rol in CASH van Maas theater en dans. Zoet ontwikkelde zich binnen het collectief URLAND als speler en als componist van soundtracks, zo ook voor Uniform. Laurence speelde de hoofdrol in de Nederlandse langspeelfilm Silent City en speelt in Nederlandse en Belgische toneelstukken van o.a. Compagnie Cecilia. 

Uniform

Wat is de kracht van het collectief in dit tijdperk van individualisme en zelfontplooiing? Gefascineerd door het fenomeen volksdansen vraagt Nastaran Razawi Khorasani zich in deze dansperformance af hoe de huidige mens vorm en inhoud geeft aan gevoelens van saamhorigheid. Vier individuen doen een poging om hun eigen identiteit af te leggen en op te gaan in de massa. De alledaagse handelingen van de vier vloeien langzaam over in een volksdans. Lukt het hen zichzelf te vergeten?

Makers

Van: Nastaran Razawi Khorasani

Met: Nastaran Razawi Khorasani, Laurence Roothooft, Art Srisayam, Tijmen Teunissen

Dramaturgie: Tobias Kokkelmans

Muziek: Jimi Zoet

Kostuums: Nicky Nina de Jong

Licht: Marijn de Jong

In samenwerking met: URLAND

 

Uniform in Maastricht

Theater aan het Vrijthof, Lage Kanaaldijk 112-113, 6212 NA Maastricht

Aanvang: wo 4 maart 2020, 20:30

Entree: vanaf € 15,-

Tickets: 043 350 5544 / www.theateraanhetvrijthof.nl

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Toneelacademie Maastricht

Uniform

Het weer in Limburg
maandag 28 september 08:03 Zwaar bewolkt Maastricht 10.7 °C ZZW 2 Min: 13 Max: 14
Evenementen