Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Eroica Limburg viert 1e lustrum met eerbetoon aan Joop Zoetemelk en TI-Raleigh ploeg
vrijdag 14 februari 10:30

Eroica Limburg bestaat 5 jaar en viert feest met een uniek eerbetoon aan de Nederlandse wielerheld Joop Zoetemelk. In juli 2020 is het exact 40 jaar geleden dat Zoetemelk als laatste Nederlander de gele trui won. De organisatie achter het unieke retro wielerevent is samen met oud-renners als Leo van Vliet, Piet van Katwijk en Jacques Hanegraaf druk in de weer om een heuse TI-Raleigh reünie te organiseren in het weekend van 26 en 27 juni 2020. 

TI-Raleigh reünie 

Deze reünie wordt gehouden op vrijdag 26 juni 2020. De dag voorafgaand aan de Eroica Limburg toertocht, vindt de zogenaamde TI-Raleigh reunion ride plaats waarbij zo veel als mogelijk oud-renners van de ploeg, inclusief de geletruidrager Joop Zoetemelk, met de Eroica Limburg deelnemers een mooie route door het Limburgse Heuvelland gaan rijden.  

“Wij vinden het een absolute eer dat Joop Zoetemelk geen moment aarzelde toen we hem benaderden. Dat hij de Grand depart van de Tour de France in Nice links laat liggen voor Eroica Limburg is het mooiste compliment dat wij als Eroica Limburg organisatie konden krijgen van de oud-kampioen”, aldus de organisatoren Richard Van Beek en Iwan Linckens. 

Eroica Limburg toertocht 

Naast de TI-Raleigh reunion ride met Joop Zoetemelk staat op zaterdag 27 juni de Eroica Toertocht op de agenda. Dit jaar kunnen de deelnemers kiezen uit maar liefst vier routes: Family ride (40 kilometer), Heuvelland route (65 kilometer), Maas route (110 kilometer) en de Drielandenroute (165 kilometer). Net zoals de afgelopen jaren rijden de deelnemers op oude fietsen van voor 1987. “Het is een prachtige bonte stoet van fietsen uit het begin van de vorige eeuw tot aan de vroege jaren negentig. De deelnemers dragen de kleding en attributen die bij de fiets en de periode past.” Ook het eten en de sfeer is aangepast aan de tijden van weleer. 

Start en finish 

De start van Eroica Limburg vindt plaats in het centrum van de wereldwielerstad Valkenburg. Vanaf 8.30u vertrekken de eerste deelnemers voor hun rit over de Zuid-Limburgse veldwegen. Vanaf 13.00u worden de eerste finishers verwacht in het park tegenover het gemeentehuis waar het festivalterrein is gelegen. 

Muziek- en wielerfestival 

Vanaf vrijdagmiddag 14.00u gaat het festivalterrein in het Dersaborgpark (tegenover gemeentehuis) open. Hier worden de startbewijzen opgehaald, wordt livemuziek gespeeld, vindt een heuse wielerbeurs plaats, staan verschillende foodtrucks en heerst het hele weekend een geweldige retro sfeer. 

Deelnemen? 

Kijk dan op de website www.eroica.cc/en/limburg  voor verder informatie. Alle deelnemers krijgen naast de bijzondere ervaring en de geweldige verzorging onderweg (streekgerechten, wijnen, lekkernijen) een startpakket met stoffen rugnummer, flesje super 8 bier en een herinneringsmedaille.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Eroica

Tour de France

Joop Zoetemelk

Het weer in Limburg
maandag 28 september 08:30 Zwaar bewolkt Maastricht 10.7 °C ZZW 3 Min: 13 Max: 14
Evenementen