Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Provinciale Erepenning voor Elisabeth Strouven Fonds
zaterdag 15 februari 09:00

Het Elisabeth Strouven Fonds in Maastricht heeft donderdag 13 februari de Provinciale Erepenning van de Provincie Limburg ontvangen. Plaatsvervangend Commissaris van de Koning tevens cultuurgedeputeerde Ger Koopmans reikte deze hoge provinciale onderscheiding aan het goede doelenfonds uit. Dit gebeurde bij gelegenheid van het afscheid van bestuurslid Dik Mol in het Museum aan het Vrijthof in Maastricht.

Het Elisabeth Strouven Fonds verleent sinds 1963 financiele hulp en bijstand aan de ontwikkeling van burgers en samenleving in Maastricht en omstreken. Het fonds vloeit voort uit het Burgerlijk Armbestuur van Maastricht. Het fonds werkt ook samen met andere fondsen zoals het Oranjefonds en Kansfonds evenals met lokale fondsen.

Het fonds Elisabeth Strouven ondersteunt projecten van organisaties en instellingen die actief zijn in de sociaal-maatschappelijke en culturele sector en in natuurbehoud, natuurbeheer en -ontwikkeling. Denk voor Limburg en de euregio bijvoorbeeld aan projecten van de Philiharmonie zuidnederland en het Bonnefantenmuseum. Maar ook aan festivals met een (boven)regionale uitstraling zoals Musica Sacra, de aankoop van bijzonder onroerend goed zoals bij kasteel Wylre en een studentenbeurs van de Universiteit Maastricht voor getalenteerde buitenlandse studenten. Dit gebeurt op een eenvoudige en laagdrempelige manier en zonder veel bureaucratische belemmeringen.

Deputé Koopmans roemt het fonds vanwege de weldadige functie voor de Limburgse samenleving. “Er is geen enkel vergelijkbaar particulier fonds in Limburg met een dergelijke reikwijdte. Het Elisabeth Strouven Fonds vervult dan ook een voorbeeld rol”.

De Provinciale Erepenning werd aan het fonds uitgereikt uit waardering voor de aantoonbare, langdurige en belangrijke liefdadigheid voor Limburg en de Limburgers.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Elisabeth Strouven Fonds

Het weer in Limburg
zaterdag 28 maart 19:31 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 9.4 °C N 4 Min: 2 Max: 7
Evenementen