Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Wanneer romantiek een nieuw ‘dieptepunt’ bereikt
zondag 16 februari 09:00

De Sibbergroeve in Valkenburg vormde vrijdagavond, op Valentijnsdag, het decor voor een romantische activiteit waaraan een select gezelschap deelnam. ASP Adventure had een winactie georganiseerd waarbij deelnemers kans maakten op een uniek avondprogramma dat bestond uit de activiteit Grotbiken en een aansluitend diner bij kaarslicht.

Alle deelnemers werden om 17.45 uur verwelkomt met een glaasje non-alcoholische bubbels (kinderchampagne) om even met elkaar kennis te maken en te wennen aan de bijzondere omgeving waar ze de komende drie uur zouden vertoeven.

Een enthousiaste gids kwam het kleine groepje dat uit 6 stelletjes bestond ophalen om te gaan fietsen door een mysterieus gangenstelsel, waar op diverse plekken uitleg werd gegeven over o.a. het ontstaan van de groeve. Wat het programma een extra dimensie gaf was het bezoek aan de excentrieke kapel uit de tijd van de Franse bezetting. De wierrook, sfeermuziek en verhalen van de gids lieten de deelnemers verwonderd achter.

Na 1,5 uur op pad te zijn geweest werden de koppels ieder aan een romantisch opgediende tafel geplaatst. Elke tafel was naast kaarslicht en rozenblaadjes voorzien van twee soorten salades en stokbrood. Terwijl de lovebirds aan het genieten waren, werd het diner in buffetvorm geserveerd. Dineren in een omgeving waar een constante temperatuur van 12 graden Celsius heerst bleek prima te gaan, met dank aan de fleecedekens die reeds klaar lagen. Met een grote glimlach en gevulde buikjes namen de koppels afscheid, om weer 40 meter omhoog te klimmen via een lange wenteltrap.


Auteur: Nadia Verheggen

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

ASP Adventure

Het weer in Limburg
zaterdag 28 maart 18:52 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 10.7 °C N 4 Min: 2 Max: 7
Evenementen