Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Zieke knuffels gered in Teddyberenziekenhuis
vrijdag 21 februari 14:30

IFMSA Maastricht organiseerde deze week voor de 19e keer het Teddyberenziekenhuis in het Maastricht UMC+.

Honderden kinderen brachten met hun 'zieke' knuffel weer een bezoekje aan de berendokters. Het doel is om de kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de gezondheidszorg, om zo de angst voor dokters en het ziek-zijn enigszins weg te nemen.

Het Teddyberenziekenhuis is een rollenspel. Dat houdt in dat kleuters van 4 t/m 7 jaar als ‘vader’ of ‘moeder’ hun beer of een andere knuffel meenemen naar een nagebootst ziekenhuis. Medische studenten nemen de rol van arts op zich en behandelen de 'patiënten'. Het terras op de vierde verdieping van het Maastricht UMC+ was voor deze gelegenheid opgedeeld in een groot aantal spreek-, behandel- en operatiekamers.

Allereerst gingen de kinderen naar de wachtkamer, net zoals in het echte ziekenhuis. Hier kregen ze een verhaal te horen over Lotje, een meisje met een knuffelbeer die naar het ziekenhuis gaat om een prikje te halen. Lotje wil dat de knuffelbeer haar prik krijgt, omdat zij zelf erg bang is voor de prik. Veel kinderen zullen dit herkennen, omdat ze dit zelf al eens hebben meegemaakt. Vervolgens werden de kinderen met hun knuffels naar de spreekkamers begeleid, waar de studenten samen met de kinderen de knuffels van top tot teen onderzochten. Er werden röntgenfoto’s gemaakt, armen en benen gegipst, pilletjes voor de zieke knuffel gehaald en natuurlijk ontzettend veel pleisters geplakt.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Teddy Bear Hospital

Het weer in Limburg
maandag 25 oktober 09:49 Zwaar bewolkt Maastricht 8.6 °C Z 3 Min: 3 Max: 12
Evenementen