Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Carnavalszondag trekt de Boonte Störm door de stad
zondag 23 februari 08:30

Daar waar op tal van plaatsen optochten zijn afgeblazen op verplaatst trekt op carnavalszondag de ‘Groeten Optoch’ wel door de straten van Maastricht.  Tijdens de optocht, ook wel Boonte Störm genoemd, passeert een groot scala aan mooi verklede mensen de revue. Het ‘Garderizzjemint De Kachelpiepers’ en de Prinsenwagen zullen voorop gaan in deze bonte stoet.

De route: Wycker Brugstraat, Sint Servaasbrug, Kesselskade, Hoenderstraat, Markt, Grote Gracht, Helmstraat, Vrijthof op het Keizer Karelplein uitkomen. Voor Theater aan het Vrijthof zal de Stadsprins het défilé afnemen.

Om 10:33 uur wordt bij de woning van de Stadsprins het Prinselijke Vaandel opgehangen en om 12:11 uur zullen 11 schoten van ’t Monuskanon traditiegetrouw over het Vrijthof knallen als teken dat de ‘Vastelaovend’ is begonnen. Volgens de oude traditie is ’t Mooswief dan al onderweg vanuit de wijk Sint Pieter naar het Vrijthof onder muzikale begeleiding van Harmonie Sint Pieter. Op het Vrijthof zal ‘’t Mooswief’ omhoog getakeld worden door de Stadsprins.

Vanaf 13:25 uur trekt de Groeten Optoch vanaf Wijck naar het Vrijthof. Ook dit jaar is deze bontgekleurde stoet rechtstreeks te volgen via RTV Maastricht.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Tempeleers

Groete Optoch

Het weer in Limburg
maandag 25 oktober 08:09 Zwaar bewolkt Maastricht 7.1 °C Z 3 Min: 3 Max: 12
Evenementen