Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Aantal woninginbraken Limburg flink gedaald
donderdag 27 februari 08:30

In Nederland werden er afgelopen jaar in totaal 39.452 woninginbraken geregistreerd; 8 procent minder dan in 2018. In de provincie Limburg daalde het aantal inbraken in woningen sterker, met ruim 18 procent. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van de meest recente politiecijfers. 

Woninginbraken in de provincie Limburg

Afgelopen jaar werden er in Limburg in totaal 3.167 woninginbraken geregistreerd. Dit waren er 18,1 procent minder dan in 2018. Het gros van de inbraken vond plaats in Maastricht (357), Sittard-Geleen (328), Venlo (310) en Heerlen (307). Aan de andere kant van het spectrum staan de gemeenten Bergen (13) en Simpelveld (18); waar het minst vaak werd ingebroken.

Opvallende gemeenten

Binnen Limburg valt Stein op in positieve zin. In deze gemeente daalde het aantal inbraken afgelopen jaar met 52,8 procent (van 142 inbraken naar 67 inbraken). In Mook en Middelaar (73,3 procent), Landgraaf (67,8 procent) en Vaals (61,1 procent) nam het aantal inbraken relatief gezien juist fors toe.

Independer heeft voor de provincie Limburg een interactieve kaart gemaakt, met een ‘gemeente zoeker’. Hier is voor iedere Limburgse gemeente in kaart gebracht wat de laatste ontwikkelingen zijn rondom woninginbraken. 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Independer

Het weer in Limburg
zaterdag 28 maart 18:53 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 10.7 °C N 4 Min: 2 Max: 7
Evenementen