Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Franse klaviervirtuoos speelt Louis Couperin
vrijdag 28 februari 11:30

‘Temperamentvol, alomvattend, bezield, geniaal,’ zo omschreef de barokexpert Philippe Beaussant het oeuvre van Louis Couperin. Zaterdag 7 maart volgt de Franse klaviervirtuoos Laurent Stewart de sporen van zijn illustere landgenoot voor een inspirerend concert in de Cellebroederskapel te Maastricht. In vijf suites laat hij horen wat het werk van Couperin zo bijzonder maakt.

Laurent Stewart staat vooral bekend om zijn gevoelige interpretaties van het repertoire dat in de Cellebroederskapel op het programma staat: Europese zeventiende-eeuwse klavecimbelmuziek. In zijn uitvoeringen brengt de klavecinist integriteit en expressiviteit op een treffende manier samen. Stewarts klavierrecitals behoren daardoor tot een van de sterkste muzikale ervaringen van de voorbije edities van het Festival Oude Muziek.

Dit concert maakt deel uit van het Seizoen Oude Muziek. In het Seizoen Oude Muziek presenteren de makers van het Festival Oude Muziek de mooiste muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Voor meer info en tickets zie: https://oudemuziek.nl/agenda/alle-concerten-20192020/som-1920-laurent-stewart/7-mrt-maastricht/

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
maandag 06 december 21:58 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 1.6 °C ZO 3 Min: 0 Max: 3
Evenementen