Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Tijdelijke bijstandsregeling voor ondernemers en zzp’ers vanwege coronavirus
donderdag 19 maart 08:30

Het kabinet heeft dinsdag 17 maart besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Doel is om naast de gezondheid ook banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen.

Versoepelde tijdelijke bijstand voor zzp’ers
Een van de maatregelen is een tijdelijke, versoepelde regeling om zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, te ondersteunen zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten. Deze regeling wordt uitgevoerd door gemeenten. De bijzondere bijstand voor zelfstandigen gebeurt voor Maastricht, de Heuvellandgemeenten, Sittard-Geleen, Stein, Beek en uitvoeringsorganisaties ISD BOL en Kompas door Sociale Zaken Maastricht Heuvelland in Maastricht.

Volg nadere berichtgeving via website Sociale Zaken
Zoals ook gisteren door Minister Koolmees benadrukt, vragen we zzp’ers om nu nog geen contact op te nemen met de gemeente, omdat tijd nodig is om de regeling in de praktijk te brengen. Uiteraard werken wij er momenteel hard aan om de nodige voorbereiding te treffen. Houd de komende dagen de website van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland in de gaten, wij houden u daar op de hoogte van de regeling.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

ZZP

Bijstand

Het weer in Limburg
zaterdag 28 maart 19:06 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 10.7 °C N 4 Min: 2 Max: 7
Evenementen