Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Vrijwillig initiatief ‘Steun de Keukens’ komt naar Maastricht
maandag 23 maart 14:00

Een paar vrienden zijn vorige week dinsdag www.steundekeukens.nl begonnen. Dit was initieel een initiatief om restaurants in Utrecht een hart onder de riem te steken maar door het doorslaand succes in Utrecht en vele verzoeken vanuit andere steden hebben we besloten om keukens in heel Nederland te gaan steunen. Nu men ook succesvol begonnen is met het supporten van lokale horeca ondernemers in Amsterdam en Leiden gaat men zich nu inzetten voor de horeca in Maastricht. 

Het idee voor Steun de keukens is ontstaan nadat zondag 15 maart om 18:00 alle restaurants en café’s hun deuren moesten sluiten. Voor de horeca kwam deze maatregel op een uiterst slecht moment omdat ze nog met grote voorraden zaten waarvoor het er naar uitzag dat deze allemaal weggegooid konden worden. Vele restaurants zijn toen uit nood begonnen met aanbieden van afhaal/bezorg maaltijden, maar omdat ze niet zijn aangesloten bij de bekende maaltijdbezorgdiensten (Thuisbezorgd, UberEats etc.) en hier alleen via hun eigen website en posters op de ramen van het restaurant over communiceerden wist niemand precies welk restaurant er bezorgde. De bestellingen kwamen maar mondjesmaat binnen.

Toen wij dit zagen gebeuren hebben besloten wij deze restaurants te hulp te schieten en een platform te bieden in de vorm van Steundekeukens.nl. Hier kunnen restaurants zich simpel aanmelden en kunnen consumenten snel zien welke van hun favoriete restaurants zijn overgestapt op afhalen en bezorgen in deze barre tijden.

Samengevat is het doel van www.steundekeukens.nl om de lokale horeca te steunen gedurende deze zware tijden en om grootschalige voedselverspilling tegen te gaan.

Hiermee steunen wij:

Restaurants, zodat zij door kunnen gaan met het uitbaten van hun keuken.

Iedereen die thuis zit en graag lekker uit eten had willen gaan tijdens de restaurantweek (en iets anders had willen eten dan sushi of kapsalon).

Het voorkomen van grote voedselverspilling omdat keukens minder weg hoeven te gooien.

Wij doen dit volledig vrijwillig en zijn hard aan het werk om www.steundekeukens.nl  zo snel mogelijk neer te zetten. Na net iets meer dan 24 uur steunden wij al 100 restaurants en nu, na 5 dagen, staat de teller al op meer dan 250 restaurants in 3 steden. Daarnaast trekt onze website meer dan 8000 bezoekers per dag en dit aantal wordt met de dag groter. Het initiatief is al opgepakt door verschillende media (o.a. nu.nl, de Nieuwe Utrechtse Krant, het Parool en RTV Utrecht) en ook door verscheidene bekende Nederlanders zoals Vjeze Fur (de Jeugd van Tegenwoordig), Domien Verschuuren (Q-music), Humberto Tan, Ronald Giphart en nog veel meer.

Zie ook:

Instagram

Facebook

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Restaurants in Maastricht

Steun de Keukens

Het weer in Limburg
maandag 06 juli 21:44 Zwaar bewolkt Maastricht 15.4 °C WNW 2 Min: 13 Max: 18
Evenementen