Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Hinder bij aanvragen steun voor ondernemers en zzp’ers? Probeer het later nogmaals
donderdag 26 maart 10:30

Er is een enorme run op het aanvragen van financiële steun voor ondernemers en zzp’ers. Begrijpelijk, want in deze onzekere periode snappen we dat u als ondernemer het hoofd boven water wilt houden.

Het is echter zo druk op de website dat mensen hinder ondervinden bij het aanvragen. De Gemeente Maastricht doet er alles aan om de technische problemen op te lossen en u zo snel mogelijk te helpen. Wij hebben alle zeilen bijgezet, maar vragen u bij hinder het op een later moment nogmaals te proberen.

Sinds afgelopen maandag 18:00 uur hebben wij 1060 aanvragen ontvangen en in een week tijd meer dan 1000 telefoontjes en 1432 mailtjes beantwoord over de regeling. Telefonisch via 043 350 60 46 is het nog steeds erg druk. Komt u er niet doorheen? Probeer het later nog een keer. We blijven er alles aan doen en werken met extra collega’s om iedereen snel van dienst te zijn. Maar vragen ook uw begrip om ook anderen de aandacht te kunnen geven die iedereen verdient. De regeling kan met terugwerkende kracht in gang worden gezet, dus wees niet bang dat u te laat aan de beurt bent.

Voorschot

Heeft u acuut financiële nood door de corona-crisis om bijvoorbeeld boodschappen te kunnen betalen, dan kunt u dit aangeven in het aanvraagformulier. In dat geval kunt u snel een voorschot ontvangen.

Voorwaarden

Wij ontvangen vragen van mensen over het aantal werkuren waaraan moet worden voldaan. Ook zijn er ondernemers die in België wonen en in Nederland hun bedrijf uitvoeren. Die vallen vooralsnog tussen wal en schip. Wij vinden dit heel vervelend en begrijpen uw zorgen en hebben dit aangekaart bij het ministerie die de voorwaarden voor de regeling bepaalt. We wachten af wat er mogelijk is aan eventueel maatwerk. Houd onze website in de gaten voor actuele informatie.

Landelijk noodfonds

Het kabinet heeft ook een noodfonds beschikbaar gesteld voor ondernemers die zijn getroffen door de overheidsmaatregelen om het coronacrisis te bestrijden en die hun omzet geheel of grotendeels zien verdwijnen. Zij kunnen aanspraak doen op een bedrag van € 4000,-. Dit noodfonds kunt u binnenkort aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Coronavirus

ZZP

Het weer in Limburg
zaterdag 28 maart 19:12 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 10.1 °C N 4 Min: 2 Max: 7
Evenementen