Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Defensie stelt extra beademingsapparatuur beschikbaar voor ziekenhuizen
zondag 29 maart 13:00

Defensie levert nog eens 25 beademingsapparaten aan ziekenhuizen door heel Nederland. De levering van deze apparaten komt bovenop een eerdere levering van 40 stuks, begin afgelopen week.

Deze 25 apparaten zijn afgelopen week door specialisten van de firma Dräger in Zoetermeer gebruiksklaar gemaakt. Vrachtwagens en een enkele Amarok pick-up van de landmacht leveren de apparaten af bij de ziekenhuizen. Die gebruiken de apparaten om ernstig zieke coronapatiënten te beademen op hun intensive care-afdelingen. Defensie stelt de middelen beschikbaar op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Strijd

Minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten liet eerder al weten dat Nederland een beroep kan doen op de militaire organisatie om te helpen in de strijd tegen corona. "Uiteraard doen we wat mogelijk is om de Nederlandse bevolking waar mogelijk bij te staan.”

Steunen

Defensie levert naast beademingsapparatuur ook meerdere planners die ziekenhuizen en veiligheidsregio’s assisteren bij de coördinatie van de coronacrisis en de herverdeling van patiënten. Tevens zijn militair verpleegkundigen ingezet om de civiele zorgsector te ondersteunen.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
woensdag 15 juli 05:02 Zwaar bewolkt Maastricht 12.5 °C W 1 Min: 11 Max: 19
Evenementen