Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Oude sportaccommodatie VV Scharn opnieuw gekraakt
maandag 30 maart 11:30

CDA en Senioren Partij Maastricht stelt vragen aan het college omtrent deze kraakactie.

Wij constateren uit het artikel in de Limburger ‘Krakers zijn terug in oude kantine van voetbalclub Scharn’ van 29 maart dat een deel van de groep krakers weer terug is in de oude kantine van voetbalclub Scharn. Wij vinden het onbegrijpelijk dat de kantine in Scharn wederom is gekraakt. Zeker gezien de buurt en scouting Heer bezig zijn met plannen om hier een buurtpark en ontmoetingsplek te creëren ten gunste van de hele wijk.

Wij hebben hierover de volgende vragen:  

1.       Hoe heeft het kunnen gebeuren dat de oude voetbalkantine wederom is gekraakt?

2.       Bent u het met ons eens dat het prioriteit heeft deze krakers zo snel mogelijk uit de oude voetbalkantine te zetten?

3.       Gaat u leegstaande gemeentelijke panden beter beveiligen dan wel antikraak maken om opnieuw kraken tegen te gaan? 

4.       Laat deze kraak niet zien dat het verstandiger is om toch de nutsvoorzieningen bij langdurige leegstand af te sluiten? Het in stand laten van de nutsvoorzieningen is immers een extra prikkel om te gaan kraken.

5.       Kunt u aangeven in hoeverre deze kraak invloed heeft op de herontwikkeling van de oude sportvelden/ oude sportkantine?

6.       Bent u met ons van mening dat de buurt en scouting Heer niet de dupe mogen worden van het opnieuw kraken van de oude sportkantine?

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Kraakpanden

Het weer in Limburg
woensdag 15 juli 02:50 Zwaar bewolkt Maastricht 14.2 °C W 1 Min: 11 Max: 19
Evenementen