Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Lanaken neemt maatregelen tegen markt in Maastricht
woensdag 01 april 08:30

Vanaf woensdag 1 april zal de Nederlandse gemeente Maastricht terug een woensdag- en vrijdagmarkt organiseren. De gemeente Lanaken vindt dit geen goed idee omdat dit in strijd is met de Belgische richtlijnen en neemt maatregelen door, tijdens de openingsuren van de markt, de grensovergang in Smeermaas volledig af te sluiten en de grensovergang in Veldwezelt extra te controleren.

Burgemeester Marino Keulen: “De markt in Maastricht wordt vanaf 1 april terug geopend op woensdagen en vrijdagen van 10u tot 14u. Terwijl in België de markten sinds 19 maart verboden zijn. Daarom zal de gemeente Lanaken op woensdag en vrijdag de grensovergang in Smeermaas volledig afsluiten met betonblokken van 9u30 tot 14u30. Op deze momenten blijft enkel de grensovergang in Veldwezelt geopend voor grensverkeer. In Veldwezelt zal de politie tijdens deze momenten voertuig per voertuig controleren om te vermijden dat personen die in België wonen de Nederlandse markt bezoeken.”

“Wij nemen deze maatregelen omwille van drie redenen.” vervolgt burgemeester Keulen. “Een markt is een broeihaard voor besmetting en wordt vaak bezocht door 65-plussers. Mensen bezoeken tegelijkertijd dezelfde kraam en staan kort bij elkaar en dat maakt de social distancing op een markt oncontroleerbaar. Daarbovenop zorgt het goede weer ervoor dat mensen hun woning verlaten. We willen met deze maatregelen recreatieve bezoeken aan de markt tegengaan.”

De gemeente roept haar inwoners en de inwoners van de omliggende Belgische gemeenten op om de Belgische richtlijnen te respecteren. Door zoveel mogelijk thuis te blijven, enkel noodzakelijke verplaatsingen te maken en te blijven bewegen in de nabije omgeving.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Weekmarkt Maastricht

Coronavirus

Het weer in Limburg
zondag 05 juli 05:11 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 18.1 °C ZW 3 Min: 17 Max: 20
Evenementen