Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
13 juni verschijnt 'Engelen van Maastricht' – Jules Coenegracht
vrijdag 03 april 10:30

Bij Uitgeverij Brandt, een nieuwe, bewust kleine, onafhankelijke uitgeverij van literaire fictie en non-fictie, verschijnt 13 juni ‘Engelen van Maastricht’.

Wat is het dat zoveel mensen naar Maastricht trekt? De pleinen en winkels, de kerken en kroegen? Ongetwijfeld. Maar de ziel van een stad leeft niet alleen in straten en stenen. Je vindt haar in de mensen die er wonen en werken, leven en liefhebben.

In 21 fictieverhalen brengt Jules Coenegracht een beeld van Maastricht tot leven dat je ongebruikelijk kunt noemen. Achter gesloten deuren bestaat een onzichtbare werkelijkheid waarin vrouwen en mannen, eenzaamheid en seks, engelen en liefde hun rol spelen. De lezer van dit boek maakt aangename, onverwachte en soms confronterende gebeurtenissen mee die een verrassend licht werpen op de ziel van Maastricht.

Over de auteur

Authentiekere Maastrichtenaren dan Jules Coenegracht zul je niet vlug tegenkomen. De Maastrichtse roots van de familie Coenegracht gaan terug tot de 13de eeuw en rond 1800 was een Coenegracht burgemeester van Maastricht. Jules beschrijft de stad en de mensen die er wonen op z’n eigen manier: met genegenheid en zelfspot.

Jules Coenegracht – Engelen van Maastricht. Verhalen uit de stad | uitgeverij Brandt | ISBN 978 94 93095 35 9

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Jules Coenegracht

Uitgeverij Brandt

Het weer in Limburg
dinsdag 02 juni 23:29 Zwaar bewolkt Maastricht 18.9 °C NW 2 Min: 12 Max: 27
Evenementen