Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Volta Limburg Classic verschuift naar 2021
donderdag 02 april 15:30

Eerder werd de Volta Limburg Classic al geannuleerd voor het weekend van 4 & 5 april door de ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus en de genomen maatregelen van de overheid. Helaas is de organisatie tot de conclusie gekomen dat het evenement voor 2020 volledig geannuleerd wordt en het vinden van een nieuwe datum in 2020 niet mogelijk blijkt. De volgende editie van de Volta Limburg Classic zal in 2021 pas weer plaatsvinden.

Net als vele andere wielerevenementen wordt deze kleine organisatie hard getroffen door de verplichte annulering. Vanaf het moment dat de organisatie deze beslissing tot annulering heeft moeten nemen, is er aan de slag gegaan met de verschillende scenario’s, waaronder het verplaatsen van de datum, het annuleren van het evenement of het alleen laten doorgaan van de toertocht.

Helaas is de organisatie tot de conclusie gekomen dat het evenement voor 2020 volledig geannuleerd zal worden. Ondanks het gegeven dat er heel concreet is gekeken naar een alternatieve datum, blijkt het niet mogelijk om een geschikte datum te vinden in een kalender die in het najaar in Zuid-Limburg al heel erg vol is, nog los van verschuivingen van andere evenementen vanwege het COVID-19 virus.

Concreet betekent dit dat er pas in 2021 een nieuwe editie komt van het Volta Limburg Classic weekend, zowel de wedstrijd als de toertocht. De nieuwe datum van de wedstrijd wordt zaterdag 3 april 2021 en de toertocht wordt gereden op paasmaandag 5 april 2021. Ingeschreven toertochtdeelnemers kunnen hun deelname doorschuiven naar 2021 en de organisatie hoopt iedereen dan ook op 5 april 2021 te mogen verwelkomen in Eijsden zodat er op deze manier met z’n allen voor gezorgd kan worden dat we de Volta Limburg Classic  in deze moeilijke tijd ook behouden kan worden voor de (wieler)kalender. Mochten deelnemers niet in de gelegenheid zijn om op deze datum in 2021 deel te nemen, dan kunnen zij het inschrijfgeld minus € 4,- aan gemaakte kosten terug ontvangen.

Voor meer informatie: https://www.voltalimburgclassic.nl/nieuws/vlcschuiftdoor
Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
dinsdag 02 juni 23:01 Zwaar bewolkt Maastricht 20.2 °C NNW 3 Min: 12 Max: 27
Evenementen