Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Overmaze tijdelijke opvang daklozen tijdens coronacrisis
vrijdag 03 april 16:00

De voormalige gevangenis Overmaze in de wijk Limmel wordt gereed gemaakt voor de tijdelijke opvang van dak- en thuislozen. Deze maatregel wordt genomen zodat de opvang in Maastricht tijdens de coronacrisis kan voldoen aan de maatregelen en richtlijnen van het RIVM.

De huidige dag- en nachtopvang (DNO) van het Leger des Heils, gelegen aan de Statensingel, voldoet niet aan de richtlijnen van het RIVM in het kader van coronavirus. Daarom is besloten om, in samenwerking met het Leger des Heils, met spoed op zoek te gaan naar een tijdelijke locatie voor de gehele DNO die wel kan voldoen aan de richtlijnen. 

Het Rijksvastgoedbedrijf, eigenaar van de voormalige gevangenis Overmaze, heeft momenteel de opdracht om haar vastgoed daar waar mogelijk in te zetten om spoedeisende maatschappelijke vragen ten gevolge van corona te faciliteren. Na onderzoek blijkt de locatie Overmaze op korte termijn een oplossing te kunnen bieden voor de tijdelijke opvang van dak- en thuislozen.

Planning

Het pand wordt vanaf maandag 6 april in gereedheid gebracht. Naar verwachting zullen de eerste bewoners op 14 april arriveren. De opvang van de dag- en nachtopvang zal zolang de maatregelen als gevolg van de coronacrisis van kracht zijn in Overmaze plaatsvinden. Met de eigenaar van het complex, het Rijksvastgoedbedrijf, is afgesproken dat het Leger des Heils 4 weken na het beëindigen van de van overheidswege ingestelde crisismaatregelen de opvang in Overmaze heeft afgebouwd.

Witte Flat

De zogenaamde Witte Flat in Wyckerpoort deed sinds een aantal weken dienst als tijdelijke oplossing voor daklozenopvang. De mensen die gebruik maken van deze locatie zullen verhuizen naar Overmaze. In de Witte Flat zal alleen nog een aantal quarantaine plekken gereserveerd blijven voor het geval dat er besmettingsgevallen, beoordeeld door huisarts en GGD, aan de orde zijn in Overmaze.

Wethouder Mara de Graaf (o.a. Wmo en Welzijn): ‘in deze onzekere tijd hebben we ook aandacht voor kwetsbare groepen in onze samenleving, zoals dak- en thuislozen. Zij moeten de mogelijkheid krijgen zich aan alle maatregelen te houden voor hun eigen gezondheid én voor de gezondheid van hun omgeving. Daarom ben ik blij dat het, samen met het Rijksvastgoedbedrijf en het Leger des Heils, is gelukt om Overmaze hiervoor geschikt te maken.’

 

 

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
dinsdag 02 juni 22:01 Zwaar bewolkt Maastricht 21.4 °C NW 2 Min: 12 Max: 27
Evenementen