Home > Infectiearts: ‘Steeds meer vertrouwen in afvlakken groei’

Infectiearts: ‘Steeds meer vertrouwen in afvlakken groei’

apr 5, 2020 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

“De maatregelen hebben effect”, zei Hoebe zondag in op L1 Radio. “Mensen raken nog steeds besmet, maar wel minder snel.”

Vorige week was Christian Hoebe al voorzichtig optimistisch over het afvlakken van de curve. Dat vertrouwen is inmiddels een stuk groter geworden. “We denken dat een coronapatiënt nu tussen de 0,3 en 1 anderen besmet. Dat is heel goed.”

Deze besmettingscijfers worden berekend aan de hand van wiskundige modellen. Daar zit een zekere foutenmarge in. Aan het begin van de corona-uitbraak besmette één coronapatiënt nog zeker twee anderen met het virus. Daardoor was er lange tijd een exponentiële groei van het aantal besmettingen zichtbaar. Nu het besmettingscijfer onder de één zakt, is er een afvlakking van de groeicurve zichtbaar.

“Maar let wel op. Dit betekent dat er nog steeds mensen besmet worden”, waarschuwt Hoebe. Van de 1.000 mensen worden met dit besmettingscijfer toch nog zo’n 500 mensen ziek.

:

Dankzij de maatregelen die het kabinet genomen heeft, gaat de verspreiding wel langzamer dan anders verwacht had mogen worden. Dat betekent niet dat het makkelijk is. “Het is een hele uitdaging om deze intelligente lockdown vol te houden”, weet Hoebe. “Veel mensen hebben het heel erg zwaar. Dit heet niet voor niets een crisis.” Toch merkt hij dat er ook vanuit het publiek veel commitment is.

“Gelukkig kunnen we hier af en toe nog naar buiten. Daardoor is het beter vol te houden dan een volledige lockdown.”

De infectiearts wil Limburgers ook een dik compliment geven. “Als ik om me heen kijken, doen we het heel goed. We houden afstand van elkaar en respecteren de regels.” Hij wil zijn provinciegenoten vragen nog even vol te houden. “En blijf ook buiten op anderhalve meter afstand van elkaar.”

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Meer informatie over .

Bron: 1Limburg Nieuws