Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Nieuwe datum voor Amstel Gold Race
woensdag 06 mei 08:30

Nieuwe datum voor Amstel Gold Race

De 55e Amstel Gold Race en de 7e Amstel Gold Race Ladies Edition worden mogelijk dit jaar nog verreden. Dat heeft de UCI gisteren bekendgemaakt tijdens de presentatie van de hernieuwde internationale wielerkalender voor 2020. Nederlands enige wielerklassieker staat gepland op 10 oktober.

"We zijn ontzettend blij met het bericht van de UCI dat er een datum voor de Amstel Gold Race is gevonden. Dat is een mooie bevestiging dat de Nederlandse klassieker in het rijtje met de grote ronden en monumenten thuishoort. Wij kunnen als organisatie nu met onze partners nieuwe plannen gaan maken voor het najaar. Natuurlijk houden we de ontwikkelingen in de gaten, alleen als de situatie het toelaat zal er gekoerst worden", aldus Leo van Vliet, koersdirecteur Amstel Gold Race.

Ook koersdirecteur van de Amstel Gold Race Ladies Edition, Leontien van Moorsel, is enthousiast over het besluit van de UCI. "Het is voor ons belangrijk dat ook de Amstel Gold Race Ladies Edition een plek zou krijgen in de agenda van de UCI, het is mooi dat zowel de heren- als dameskoers op dezelfde dag verreden kunnen worden."

Wielerweekend

Een dag later, zondag op 11 oktober, staat Gent-Wevelgem gepland. "Ik heb zelf mooie herinneringen aan deze koers en het contact met de organisatie van Gent-Wevelgem is heel warm. We gaan dan ook zeker in gesprek met onze Vlaamse collega’s om er een uniek sportweekend van te maken", aldus Van Vliet.

Toerversie voor 15.000 wielerliefhebbers

Omdat de Amstel Gold Race op zaterdag plaatsvindt, staat de toerversie voor 15.000 wielerliefhebbers gepland op zondag 11 oktober. De organisatie komt binnenkort met meer informatie.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Amstel Gold Race Ladies Edition

Het weer in Limburg
woensdag 03 juni 20:37 Zwaar bewolkt Maastricht 20.0 °C WZW 2 Min: 13 Max: 21
Evenementen