Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Geusseltbad vanaf maandag 18 mei weer gefaseerd open
maandag 11 mei 10:30

De overheid kondigde op 6 mei een nieuwe versoepeling aan in de corona-maatregelen. Een van de conclusies was dat binnenzwembaden hun deuren weer mogen openen vanaf maandag 11 mei, met inachtneming van de geldende richtlijnen van het RIVM.

In Maastricht is men direct aan de slag gegaan met de voorbereidingen om het Geusseltbad zo snel mogelijk verantwoord en veilig te heropenen. Aan de hand van het protocol ‘Verantwoord Zwemmen’ – dat de Zwembadbranche publiceerde op vrijdag 8 mei – gaat men bekijken welke zwembadonderdelen wanneer hervat kunnen worden. Om dit proces efficiënt te laten verlopen en te profiteren van elkaars kennis, heeft men nauw contact met andere zwembaden in de regio.

Aangezien het tijd kost om het bad klaar te maken voor gebruik en te voldoen aan de landelijke hygiëne- en veiligheidseisen, is het streven om de zwemactiviteiten gefaseerd te hervatten vanaf maandag 18 mei.

Aangezien men rekening moet houden met de richtlijnen van het RIVM en het protocol zoals opgesteld door de zwembadbranche, betekent de heropening níet dat het volledige zwemaanbod van en in het Geusseltbad direct voor iedereen opgestart kan worden. De heropening zal in fases verlopen, waarbij er geleidelijk wordt bekeken welke programmaonderdelen verantwoord gestart kunnen worden en waar ruimte is voor verdere opschaling.

Maastricht Sport is enorm verheugd dat men jullie binnenkort weer langzaamaan kunnen gaan laten genieten van de zwemsport. Er komt echter heel wat bij kijken om een zwembad, haar verenigingen en huurders én haar programmering corona-proof te maken. Wij vragen dan ook jullie begrip in deze dynamische tijd en hopen jullie spoedig te kunnen verwelkomen in ons bad.

In de loop van deze week neemt men contact op met de vaste huurders, zwemverenigingen en zorggroepen. Het is niet nodig om zelf contact op te nemen. Informatie voor overige bezoekers wordt zodra deze beschikbaar is verspreid via de website en de Facebook-pagina van het Geusseltbad.

Geldigheid toegangstickets, badenkaarten en abonnementen

•         Alle badenkaarten en online gekochte losse kaartjes voor recreatief- en banenzwemmen worden automatisch verlengd.

•         Alle 4-wekenkaarten worden automatisch verlengd.

•         AquaFit reserveringen kunnen verplaatst worden naar een nieuwe datum, zodra de AquaFit-lessen hervat worden.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Coronavirus

Het weer in Limburg
woensdag 03 juni 20:46 Zwaar bewolkt Maastricht 20.0 °C WZW 2 Min: 13 Max: 21
Evenementen