Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Zwerfafval verdwijnt dankzij burgers van Maastricht
zaterdag 16 mei 08:30

Door de coronacrisis zijn veel opschoonacties van #PickItUp niet doorgegaan. Daarom is er in Maastricht oproep gedaan om zelfstandig zwerfafval op te ruimen. Burgers hebben gehoor gegeven aan deze oproep.

Sinds de afgelopen drie weken wordt er massaal zwerfafval opgeruimd door individuen en in gezinsverband. Er zijn nog maar weinig wijken in onze stad waar geen ‘zwerfinators’ actief zijn. Alleen of met het gezin gaan burgers van Maastricht naar buiten en maken hun eigen buurt schoon door afval op te rapen met het geleende opruimmateriaal van #PickItUp. “De aanmeldingen blijven binnenstromen. We kunnen doorgaan zolang de materiaalvoorraad strekt” zegt Maartje Meessen, projectleider van #PickItUp.

Opschoonacties niet mogelijk

Op dit moment zijn grootschalige opschoonacties van #PickItUp niet mogelijk. Daar is een oplossing voor gekomen, namelijk het uitlenen van opruimmateriaal waarmee iedere burger zelfstandig op pad kan gaan om zwerfafval te rapen. Wil je ook jouw buurt opschonen? Stuur dan een mailtje naar info@pickitup-maastricht.nl.

#PickitUp

#PickItUp is een initiatief van de Gemeente Maastricht en wordt uitgevoerd door het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie Maastricht en regio (CNME). Beiden hebben de handen in elkaar geslagen om de strijd aan te gaan met zwerfafval. #PickItUp wil graag de sociaal-maatschappelijke betrokkenheid (jij maakt het verschil!) vergroten onder de inwoners van Maastricht e.o. en gaat actief aan de slag met het ondersteunen van scholen bij het schoonhouden van de omgeving en/of schoolroutes en het aanbieden van lesmateriaal over zwerfafval.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

PickitUp Maastricht

Het weer in Limburg
zondag 05 juli 04:55 Zwaar bewolkt Maastricht 18.1 °C ZW 3 Min: 17 Max: 20
Evenementen