Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Markten Maastricht starten weer volledig op
zaterdag 16 mei 10:00

De diverse markten in Maastricht starten weer volledig op. De nieuwe noodverordening biedt ruimte daartoe.

Dat betekent dat vanaf volgende week de woensdag-, zaterdag- en zondagmarkt weer volledig (dus food en non-food) opgebouwd mogen worden op de Markt. De bekende en populaire vrijdagmarkt start waarschijnlijk een week later (29 mei). Die markt wordt vanwege de grootte verdeeld over de Markt en het Vrijthof, maar dat laatste plein is ook in beeld voor horeca-invulling. Dat moet eerst goed op elkaar worden afgestemd, en er moet ook een balans worden gevonden met het voetgangersplan voor het centrum.

Wethouder John Aarts (markten) is verheugd met de volledige heropstart van de markten. “Gelukkig biedt de noodverordening nu ruimte. Ik wens de ondernemers heel veel succes en een goede handel toe.” Uiteraard vinden de markten plaats met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Dat betekent onder andere een ruime opzet van de kramen, en afspraken over het houden van voldoende afstand tot elkaar. Vermijd drukte en houd afstand is ook het credo op de markten. Aarts: “Dat is en blijft onze gezamenlijke verantwoordelijkheid. De afgelopen weken hebben de marktkooplieden en de bezoekers op de tijdelijke markten laten zien dat ze hun verantwoordelijkheid nemen. Ik ga ervan uit dat ze dat ook nu zullen doen.”

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Weekmarkt Maastricht

Het weer in Limburg
woensdag 15 juli 05:01 Zwaar bewolkt Maastricht 12.5 °C W 1 Min: 11 Max: 19
Evenementen