Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Geen grote evenementen in september, wel een aangepast zomerprogramma in Lanaken
maandag 18 mei 10:30

De 3 grote gemeentelijke evenementen die voor september gepland stonden, worden geannuleerd. Aanleiding is uiteraard de coronacrisis.

Normaal gezien zou het Oldtimertreffen plaatsvinden van 4 tot en met 6 september. De Limburg Fietsvierdaagse was gepland van 10 tot en met 13 september en de Maasrun stond op zondag 27 september in de agenda. Op dit moment maakt de gemeente werk van een alternatief zomerprogramma.

Schepen van evenementen Jolein Martens: “Hoewel er door de nationale veiligheidsraad nog geen beslissingen zijn genomen over de evenementen in die periode, valt te verwachten dat ‘social distancing’ gegarandeerd moet worden. Dat is onmogelijk tijdens deze 3 evenementen. Bovendien zijn er nog een aantal argumenten die geleid hebben tot deze spijtige beslissing. Finaal moet de gezondheid van bezoekers en deelnemers voorop gesteld worden en is het annuleren de enige juiste beslissing.”

Voor het Oldtimertreffen en de Limburg Fietsvierdaagse gold dat er routes lopen op Nederlands grondgebied, waarvoor nog vergunningen vereist waren en bevoorradingsposten zijn voorzien. Het is erg onzeker of die vergunningen zouden bekomen worden. Schepen Martens: ”Bovendien bestaat het risico dat als we nu doorgaan met de voorbereidingen en onkosten maken, dat we binnen enkele weken alsnog via de nationale veiligheidsraad moeten besluiten dat de evenementen niet plaats mogen vinden. We hebben echt alle opties bekeken met de verantwoordelijke gemeentelijke diensten maar annuleren bleek de enige juiste conclusie te zijn. ”

Een alternatief zomerprogramma in Lanaken

De Limburg Fietsvierdaagse én de Maasrun zullen op een alternatieve manier georganiseerd worden. Fietsliefhebbers zullen zo wel nog de hele zomer aan hun trekken kunnen komen met enkele verwijzingen naar de Limburg Fietsvierdaagse. Ook de Maasrun zal op 27 september op de één of andere manier in Lanaken kunnen gelopen worden. Schepen Martens: “We vinden het belangrijk dat er deze zomer toch nog heel wat leuke activiteiten in onze gemeente plaatsvinden waarbij we rekening houden met de regel van 1,5m afstand houden. Ook bekijken we om de horeca en middenstand hier op de één of andere manier ook bij te betrekken. Er wordt momenteel  gewerkt aan een zomers programma in Lanaken met tal van kleinere evenementen en activiteiten op verrassende plaatsen in heel de gemeente met een aanbod voor jong en oud.”

Meer info over het aangepast activiteitenprogramma in Lanaken volgt zeer binnenkort.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Oldtimer

Het weer in Limburg
woensdag 15 juli 03:35 Zwaar bewolkt Maastricht 12.8 °C NW 2 Min: 11 Max: 19
Evenementen