Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
‘Ingel’ en looplijnen wijzen de weg in stadscentrum Maastricht
maandag 18 mei 15:30

Op de hoek van het Vrijthof/Grote Staat werd rond het middaguur de eerste ‘Ingel vaan Mestreech’, het stadswapen, aangebracht.

Onder de toeziende ogen van onder meer wethouders Vivianne Heijnen en John Aarts en Centrummanager Paul ten Haaf alsmede Ton Harmes, Vereniging Ondernemers Centrum Maastricht en heel wat regionale pers werd de eerste ‘Ingel’ vakkundig aangebracht.

Op de straten in het centrum van de stad worden engelen aangebracht die de looprichting aangeven, en die wijzen op de verplichte anderhalve meter afstand. Daarnaast worden vanaf vandaag looplijnen en pijlen aangebracht die mensen aansporen zoveel mogelijk rechts te blijven. Voor smallere winkelstraten wordt eenrichtingsverkeer voorgesteld.

Het zijn enkele maatregelen binnen het voetgangersplan voor het Maastrichtse stadshart, dat afgelopen dagen werd opgesteld door een ambtelijke werkgroep in samenspraak met ondernemersvertegenwoordigingen.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Coronavirus

Het weer in Limburg
woensdag 15 juli 03:41 Zwaar bewolkt Maastricht 12.5 °C WNW 1 Min: 11 Max: 19
Evenementen