Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Senioren Partij Maastricht: dikke pluim voor de medewerkers van het Geusseltbad
vrijdag 22 mei 12:00

De Senioren Partij Maastricht heeft de afgelopen tijd meerdere reacties gekregen van mensen die zeer tevreden zijn over de manier waarop het Geusseltbad zich manifesteert in de coronacrisis.

Sinds 18 mei kan weer op beperkte schaal gezwommen worden in het gemeentelijke zwembad, zij het onder strikte voorwaarden en met een aangepast programma. Het gebruik is op dit moment enkele en alleen gericht op het zogeheten ‘banenzwemmen’.

Bemoedigend

Op basis van online reservering kunnen maximaal dertig personen per uur gebruikmaken van het bad. ,,De wijze waarop het zwemmen is georganiseerd nadat het bad weken gesloten is geweest valt in goede aarde bij de bezoekers”, aldus SPM-fractievoorzitter John Steijns. ,,Dat blijkt wel uit de bemoedigende reacties die ons als fractie bereiken.”

Uitproberen

De eerste week is vooral een week van uitproberen, zo heeft Steijns begrepen. ,,De wijze waarop een en ander kan worden georganiseerd krijgt alle aandacht. Kunnen alle voorschriften van het RIVM worden nageleefd? En met welke protocollen vanuit de zwembadbranche moet rekening worden gehouden? Gelukkig is er nog alle ruimte om indien nodig het een en ander bij te stellen.”

Grote waardering

Uit de reacties die de SPM binnenkrijgt, blijkt onder andere dat er grote waardering is voor de medewerkers van het zwembad, aldus Steijns. ,,Vanaf het moment van binnenkomst tot het einde van het zwem uur worden de gebruikers op allerlei manieren geholpen. Een compliment is dan ook zeker op z’n plaats.”

Vertrouwen

Naar hij heeft begrepen is ook het personeel van het Geusseltbad zelf verheugd is dat zij ‘hun’ zwemmers weer mogen begroeten. ,,Dit schept vertrouwen dat het zwemaanbod de komende weken verder kan worden uitgebreid, zodat zoveel mogelijk zwemmers weer van het zwembad gebruik kunnen maken.”

Bron: SPM

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

SPM

Het weer in Limburg
woensdag 30 september 04:54 Zwaar bewolkt Maastricht 13.8 °C ZZW 2 Min: 11 Max: 19
Evenementen