Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Dag van het Nationaal Park: beleef de parken online
zaterdag 23 mei 08:30

De 21ste editie van de Europese Dag van het Nationaal Park vindt plaats op 24 mei, een dag die door veel Europese parken wordt gevierd.

Uiteraard doen we dat door omstandigheden dit jaar online. Zo kan je digitale excursies door de parken volgen en je kennis testen in een Nationale Parken Quiz.

Beleef de parken online

Normaalgesproken gaan we graag met jullie naar buiten op de Dag van het Nationaal Park, maar dit jaar doen we het anders en vieren we deze dag online. Om Nederlanders beter bekend te maken met de Nationale Parken en toch de bijzondere natuur van deze parken te laten beleven tijdens de Dag van het Nationaal Park 2020 organiseren we vanaf vrijdag 22 mei om 12:00 uur:

Een Digitale (vlog) tour met de Boswachter door elk Nationaal Park – Ga digitaal op pad met één van onze Nationale Park gidsen of boswachters en geniet van jouw favoriete park en de natuur met een digitale natuurexcursie! Een voordeel aan online: binnen een paar seconden ben je van de Veluwe op de Waddeneilanden.

Overzicht van alle digitale NP excursies 

De Nationale Parken Quiz – Onder het mom van “wat weet jij van de Nationale Parken…” hebben we voor deze dag een speciale quiz gemaakt. Zo beleef je vanuit huis de Nationale Parken en leer je de leukste dingen over deze unieke natuurgebieden.

Doe de Nationale Parken Quiz 

Zo bieden we tijdens de Dag van het Nationaal Park iedereen de gelegenheid om de natuur van de Nationale Parken te ontdekken. 

De Nationale Parken van Limburg

De Nationale Parken zijn het kenmerkend natuurlijk erfgoed van Nederland. Elk gebied heeft zijn unieke karakter en historie, met eigen planten, dieren en landschappen. Nederland heeft 21 Nationale Parken. Drie daarvan liggen in Limburg. Nationaal Park De Groote Peel kenmerkt zich als een weids, waterrijk en stil hoogveengebied. Nationaal Park De Meinweg bestaat uit zeer wisselende landschappen en staat bekend om het unieke terrassenlandschap. En in Nationaal Park De Maasduinen vind je de langste rivierduinengordel van Nederland. Kijk voor meer informatie over de Nationale Parken en de Dag van Het Nationaal Park op www.ivn.nl/nationale-parken

Natuur doet je goed

De Nationale Parken hebben een belangrijke missie om mensen met de natuur te verbinden. Parken beschermen niet alleen onze waardevolle natuur, ze leveren ook positieve gezondheidsresultaten op. Contact met de natuur is essentieel voor de gezondheid, en in een Europa dat steeds meer verstedelijkt moeten we kansen creëren voor burgers om het buitenleven te verkennen. Positief contact met de natuur heeft bewezen welzijn te creëren en een actieve levensstijl te bevorderen. 

Over SNP, NPB en IVN

De Dag van het Nationaal Park is een initiatief van de organisatie Europarc. In Nederland wordt de Dag van het Nationaal Park geïnitieerd door Samenwerkingsverband Nationale Parken (SNP), het Nationale Parken Bureau (NPB) en IVN Natuureducatie in samenwerking met de Nationale Parken en de daarbij betrokken organisaties. In de Stichting SNP zijn de samenwerkende Nationale Park organisaties verenigd. De Stichting SNP biedt een platform waar de verschillende partijen elkaar kunnen ontmoeten en expertise, ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen. Het is de opdracht van het NPB om partijen te inspireren, verbinden en begeleiden bij het verwezenlijken van Nationale Parken van (inter)nationale allure. IVN heeft sinds 1989 de opdracht om de communicatie en de educatie in de Nationale Parken te coördineren en samen met de partners in en om de gebieden vorm te geven en uit te voeren.

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
zondag 05 juli 06:16 Zwaar bewolkt Maastricht 18.9 °C ZW 4 Min: 17 Max: 20
Evenementen